Вчені дуже занепокоєні тим фактом, що швидкість руйнування антарктичних льдів за період з 1979 по 2017 рік зросла більш ніж у шість разів. Вчені також заявили, що раніше тануло 40 мільярдів тонн льоду на рік, а зараз - це 250 мільярдів.

Про це стало відомо завдяки статті американських дослідників в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

льодовики Антарктики

Також вчених турбує, що вага льодового щита Антарктики така, що якщо його повністю розтопити, рівень Світового океану зросте на 57,2 метрів. У статті також уточнюється, що зміна клімату, що призводить до сталого зменшення маси і площі арктичних льодів, впливає і на Антарктику, однак складніша динаміка льодового щита ускладнює оцінки цього впливу.

Антарктида

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Найбільше, 63 %, льодовики танули в Західній Антарктиді, 20 % припало на Східну Антарктиду і 17 % — на Антарктичний півострів.

Варто нагадати, що дослідники стверджують, що глобальні температури в 2018 році стали більшими на 1°C, ніж у доіндустріальну епоху. Однак у деяких частинах Російської Федерації і Центральної Азії, а також на північному сході Північної Америки, загальна температура повітря була нижче середньорічної за підсумками 2018 року. Про це повідомляє ресурс Copernicus Climate Change Service.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канадські вчені з'ясували, що опріснювальні заводи по всій земній кулі виробляють більше токсичних відходів, ніж прісної води. Залишився розсіл, який містить велику кількість міді і хлору, викидається назад в океан, де сприяє появі мертвих зон — величезних ділянок позбавленої кисню води. Відповідно, там не живуть живі організми, такі як риби і водорості.

Нагадаємо, погода готує морозний удар по Україні: мінус 25 і снігові бурі.

Як повідомляв Знай.uа мандрівник у часі розповів про долю землян через 10 років.

Знай.uа писав, погода на 2019 рік: в Україні сплутаються пори року, пристосуватися майже неможливо.