Днями вчені зафіксували доволі незвичайне природне явище у північно-східній частині Тихого океану.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на Washington Post.

У повідомленні йдеться, що дослідники виявили явища, які у майбутньому із великою вірогідністю викличуть масштабні природні катаклізми. Йдеться про ділянку аномально теплої води, відомої під неофіційною назвою The Blob (Пузир).

Проблема у тому, що температура води піднялася завдяки ясній і сонячній погоді, яка встановилася на Алясці в вересні-жовтні. За прогнозами вчених, ця так звана бульбашка може розпастися і значно вплинути на погоду континентальних райнов Північної Америки.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Дослідники стверджують, що на сході почнуться зливи і холоди, а на заході - страшна посуха і екстремальна спека.

погода

Район теплої води змінює напрямок струменевих потоків, а саме вони поділяють холодний і тепле повітря. Потоки відхиляються, і над заходом в Північній Америці виникне гребінь високого тиску.

Він блокує шторм і приносить штиль. Кліматологи заявили, що таке явище викликало страшну спеку 3 роки тому в Сіетлі, а також серйозну посуху кілька років тому в Каліфорнії.

Нагадаємо, у просторах мережі з'явився запис з моторошнуватими звуками, котрі створюються льодовиками під час сильного вітру.

льодовики Антарктики

Без спеціального обладнання їх неможливо почути, тому вчені змінили низькі частоти, після чого виходить своєрідна мелодія, яка цілком могла б стати саундтреком для трилера або фільму жахів.

Шельфовий льодовик Росса - найбільший у всій Антарктиді. Щоб зрозуміти, наскільки він величезний, уявіть американський штат Техас, який пливе по Південному океану.


Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно українська науково-дослідна экспедиція знайшла в північно-західній частині Чорного моря затонулі судна і літак.

Про це вчені розповіли по завершенні місії у місті Чорноморськ Одеської області, передає Уніан.


Також Знай.ua писав про те, що безформна маса органіки була знайдена на узбережжі Чилі в липні 2003 року. Довжина «холодцю» склала 12 метрів, а маса наблизилася до 13 тоннам.