У серпні цього року американське космічне агенство NASA запустило до Сонця зонд Parker Solar Probe, який повинен досліджувати головне світило нашої системи. Співробітники агенства опублікували перші результати експедиції.

Parker Solar Probe освоївся в космосі і зробив два знімки.

Сонця на фотографіях немає. У кадр потрапив Юпітер — на фотографії праворуч він виглядає як яскрава точка трохи вище і правіше центру знімка. А діагональна смуга на лівому зображенні — це Чумацький шлях.

фото NASA

Спеціалісти додали, що місія йде по плану, усі всі системи Parker Solar Probe працюють в штатному режимі. На початку жовтня апарат наблизиться до Венери, після чого попрямує у бік Сонця.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Зонд повинен наблизитися на максимальну близьку відстань до головної зірки - приблизно на 6,2 мільйона кілометрів.

Parker Solar Probe буде перебувати в межах корони Сонця, тобто зовнішніх шарів її атмосфери, де температура може досягати 500 тис. кельвінів (500 тисяч градусів за Цельсієм) і навіть кількох мільйонів кельвінів.

Додамо, що на створення унікального апарату витратили півтора мільярда доларів.

Дивіться: експедиція до Сонця

Нагадаємо, вчені NASA всерйоз стурбовані життям людей. У космосі помітили гігнастський астероїд. розміром з двоповерховий автобус. Вчені говорять, що астероїд RB4 пролетить на мінімальній відстані.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Ілон Маск, засновник компанії SpaceX назвав ім'я першого туриста, який відправиться до орбіти Місяця. Раніше Маск зізнався, що вартість подорожі близько кількох тисяч доларів.

Раніше портал Знай.ua писав, що Новий супутник NASA вразив своєю ефективністю. Прилад TESS показав себе як найшвидший і ефективний пристрій для пошуку планет подібних Землі. До цього моменту пошук невідомих і придатних для життя планет не був таким доступним.