Новий продукт Apple як завжди викликав гарячі обговорення ще до релізу. Активний публічний обмін думками триває й досі, коли п’ятнадцяті iPhone дісталися полиць українських профільних маркетів.

Поки найпалкіші фанати Епл шукають ідеальний чохол для iphone 15, пригадаємо, чим вирізняються айфони нового покоління, та розберемося, які захисні аксесуари йому необхідні.

Динамічний “острів”, п’ятикратний зум, USB-C

Створюючи п’ятнадцяте покоління своїх легендарних смартфонів, Apple дотримався традиції наслідування: базові версії новинок перейняли характеристики “прошок” з минулого року. Зокрема, інтерактивний елемент Dynamic Island тепер є на всіх моделях iPhone. Нагадаємо, “острівець” у верхній частині екрану вперше з’явився в Айфон 14 Про Макс. Графічне віконце назавжди замінило класичний еплівський “чубчик” та розширило функціональність девайса. Тепер відстежувати важливу інформацію, керувати програмами та відповідати на дзвінки стало набагато швидше завдяки невеликому віджету.

Про відмову Епл від інтерфейсу Lightning та перехід на більш поширений USB Type-C вже давно ходили чутки. У 2023 році інформація нарешті підтвердилася. Айфони п’ятнадцятого покоління оснащені портом USB-C на радість багатьох користувачів. Зміна сталася через категоричну вимогу Європейського Союзу, який дозволив імпортувати техніку Apple лише за умови відсутності Lightning. Представники Епл назвали зміну революційною, хоча раніше висловлювалися негативно щодо ймовірності переходу.

За версією фахівців лабораторії DxOMark, камера флагманського iPhone 15 Pro Max посідає друге місце в рейтингу найкращих мобільних камер у світі. Еплівську “прошку” обігнав лише новий смартфон Huawei. Спеціалісти відзначили ефективність автофокусу та розмиття, а також високу продуктивність камери нового айфону. Також не можна не зауважити, що основний об’єктив флагмана має п’ятикратний оптичний зум, що значно підвищує якість зйомки.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Чим захищати новий айфон?

Попри хороші технічні характеристики та появу корпусу з титану, п’ятнадцяті iPhone все одно потребують надійного захисту, як і будь-який сучасний девайс. Мінімальний набір для протекції телефону:

  • захисне скло (або плівка);
  • чохол.

Скло та плівки

Сьогоднішній асортимент протекторів на екран не обмежується класичними моделями. У профільних магазинах можна підібрати тоноване скло з ефектом “антишпигун” або антибліковий варіант із матовим шаром. Цікавим рішенням буде еластична гібридна модель, яка вважається найменш схильною до розтріскування.

Одним із найважливіших параметрів сучасного захисного скла є його загартованість. Високий ступінь – 9H – свідчить про підвищену твердість та зносостійкість аксесуара. Поверхню такого скла практично неможливо пошкодити (наприклад, випадково подряпати ключем). Також при виборі варто звертати увагу на фрезерування країв. Ергономічнішим вважається скло 2,5D і більше – це вироби із заокругленими, приємними на дотик краями.

Обираючи захисну плівку, безперечно слід розглянути гідрогелеві моделі з ефектом самовідновлення. Подряпини на таких аксесуарах самостійно зникають через деякий час. Серед цікавих варіантів з додатковим функціоналом: антисептичні, анти-блю, матові, папероподібні. Якісна плівка здатна забезпечити ефективний захист від косметичних пошкоджень і забруднень.

Чохли

Звісно, захист айфона не можна вважати повноцінним, поки протектор для екрану не доповниться чохлом на корпус. Сьогодні у будь-якому профільному магазині – чималий вибір захисних кейсів. Розглянемо декілька найцікавіших рішень для нового айфона.

Перше, що спливає на думку в контексті захисту смартфона Епл, – силіконовий кейс. Тренд, який запустила сама компанія, й до сьогодні не втрачає лідерських позицій. Мільйони користувачів полюбили одноколірні накладки із силікону через їхні простоту, зручність і різноманіття відтінків.

Другий варіант стильного захисту – прозора панель. Чохол стане у пригоді користувачам, які не хочуть приховувати дизайн свого нового телефону. До того ж 15-те покоління айфонів включає декілька унікальних варіантів забарвлення, які неодмінно захочеться демонструвати щодня.

Прагнете захистити смартфон від найсерйозніших пошкоджень? Придивіться до гібридних кейсів із полікарбонату та термополіуретану. Особливої уваги варті моделі, у виробництві яких застосовується технологія Air Cushion.