Ця місія була надважливою, адже кожного дня Херсонщина та її населення потерпають від терористичних актів з боку країни-агресорки. Ворожі війська безперервно обстрілюють область, про що свідчить трагедія, яка сталася 24 грудня напередодні Різдва у самому Херсоні.

До цієї нелегкої та небезпечної місії разом із фондом Future for Ukraine (FFU) долучився громадський рух “Вільні”. Вони відправилися до звільнених сіл на півдні України. Цьогорічний “Різдвяний кошик” складався із продуктів харчування від фонду “Україно, я за тебе” та фонду Revival Foundation Washington DC у рамках соціально-економічної програми Food for Good, яка була створена для підтримки українського виробника та для забезпечення українців продуктами харчування всередині країни, заощаджуючи для міжнародних донорів кошти на логістичні витрати, які передали не тільки продуктові набори, а й пакунки для вагітних жінок. Благодійний фонд “Життєлюб” забезпечили волонтерів медикаментами. L'Oréal Україна — надали косметичні засоби для догляду та особистої гігієни. А запашний хліб незмінно випечений пекарнею Good Bread from Good People.

“Ми живемо в країні, де йде війна, і всі відчуваємо її наслідки. Але населені пункти після деокупації — це дійсно жахливо. Маршрут Кривий Ріг-Херсонщина — суцільна дорога болю. Все знищено вщент: господарства, елеватори, будинки, школи. Таблички «Люди» та «Діти» вздовж шляху дрібно розстріляні артилерією. Дорога, розтрощена розривами снарядів, скрізь лежать уламки танків, а на узбіччі — згорілі авто. Від історій місцевих людей стає фізично недобре. Ми навіть не уявляємо, що пережили ці люди. Підтримати їх та допомогти чим можемо — наш обов’язок!” — розповідає Ольга Глюза, керівниця Гуманітарного штабу Future for Ukraine.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни та догляду, наборів для вагітних жінок, теплого одягу, солодощів для дітей і корму для тварин отримали 360 людей. Для тих, хто живе на тільки-но деокупованих територіях та щодня перебуває під обстрілами окупантів, ця підтримка є життєво необхідною. Адже зараз гуманітарна допомога — це практично єдина можливість вижити для мешканців Херсонщини.

Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до нашої гуманітарної місії. Завдяки спільним зусиллям нам вдалося зібрати 6 тонн гуманітарної допомоги.

Фонд Future for Ukraine регулярно проводить гуманітарні місії на деокуповані та прифронтові території. Наші волонтери вже забезпечили гуманітарною допомогою мешканців звільнених сіл Харківщини, побували у незламному Миколаєві та відвідали мешканців прифронтових сіл на Донеччині.