Якщо вам не поталанило з яхтою та віллою на Рив’єрі, не сумуйте: варто поновити оздоблення та купити стильні аксесуари для дому, щоб відчути себе капітаном прудкого вітрильника!

Дизайн життєвого простору

Море асоціюють з безмежною далечінню та невпинним рухом, тому в приміщенні має залишатись достатньо вільного простору. Меблі розташовують на периферії; примітні місця відводять для тематичних акцентів – це може бути штурвал або вінтажна люлька для табаку, недбало покинута на столі в кают-компанії. Інтернет магазин Дуда пропонує величезний вибір пристроїв, а приємна ціна дозволяє ні в чому собі не відмовляти!

Кольори та фактури

Основу колориту складають спокійні світлі відтінки – білий, пісковий, бежевий. Додаткові кольори у формі акцентних стін та колірних плям добирають з традиційної морської гамми:

· синій;

· блакитний;

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

· бузковий;

· бірюзовий;

· індиго.

Якщо від поєднання білого та блакитного віє холодом, додайте до палітри теплі яскраві відтінки – червоний, кораловий, абрикосовий та теракотовий. Принти з чергуванням теплих та холодних смуг надають інтер’єрам динаміку та ритм.

В оздобленні стін, стелі та долівки переважають природні фактури, зокрема висвітлене дерево – палубна дошка, вагонка, декоративні розпили. За нижчі ціни можна знайти ламіновані покриття «під деревину». Задля візуального розширення простору дерев’яні текстури доповнюють склом та матованими поверхнями.

Текстильне оформлення

Текстиль створює відчуття ранкової свіжості та ніжних дотиків прибережного бризу. При зонуванні просторої вітальні вивішують сітки та легкі напівпрозорі завіси. Гардини шиють з тонких світлих матерій, віддаючи перевагу вуалі, газу та батисту. Для пошиття портьєр та меблевих чохлів підійде натуральне полотно з рельєфною текстурою:

· льон;

· джут;

· габардин;

· рогожа.

За різного освітлення кольори тканин часто видаються не такими, як на фото. Добре роздивіться каталог зі зразками матеріалів при денному та електричному світлі, щоб не схибити!

Меблі та аксесуари

Визначні риси меблів у морському стилі – мінімалізм, практичність та багатофункціональний дизайн. Містка матроська скриня замінює комод та журнальний столик, а всередині глобуса може опинитись міні-бар – розпродаж підказує оригінальні ідеї. Прості геометричні форми поєднуються зі штучним старінням поверхонь; здається, що речі щодня палить сонце та роз’їдає сіль. Водночас придивіться до плетених килимів та крісел – коштують вони недорого та надають кімнаті затишного вигляду.

Тематичний декор спрямовує уяву в бік моря, проте варто пам’ятати про почуття міри. Спробуйте порівняти кабінет морського офіцера та дитячу кімнату – відмінності у доборі аксесуарів одразу кидаються у вічі. На судні не тримають зайвого; один чи два дизайнерські вироби краще, ніж безліч дрібничок. У якості художніх акцентів зазвичай виступають предмети з корабельного вжитку:

· глобуси та мапи;

· штурвали;

· якорі;

· ринди;

· рятівні круги;

· біноклі та підзорні труби;

· судові ліхтарі;

· сонячні годинники;

· навігаційні прилади.

Використання нефункціонального декору варто обмежити; виняток становлять дорогі авторські сувеніри:

· моделі історичних вітрильників;

· картини морської тематики;

· корали, черепашки та морські зірки;

· композиції у пляшках;

· люльки ручної роботи.

У магазині Duda добірний асортимент люльок українського та зарубіжного виробництва; всі пристрої робочі та бездоганно передають смак табаку. З морем не жартують – щоб повірити у мрію, все має бути по-справжньому!