Традиційні середньовічні зимові розваги, справжній вертеп, майстер-класи зі співу колядок, кінно-трюкові та інтерактивні музичні вистави, гарячі напої та страви з багаття – це та багато іншого чекає на дітей та дорослих у Князівстві Київська Русь.

Найкраще місце для святкування Різдва Христового – Древній Київ, що розташований у Київській області, селі Застугна (Копачів). Адже тільки тут можна поринути у часи зародження християнства на наших землях, доторкнутися до давніх традицій різдвяних святкувань та відчути себе справжніми мешканцями Київської Русі.

За в'їзними воротами Князівства на гостей чекає справжня подорож на тисячу років назад, у добу Київської Русі. Адже тут на основі знань сучасної науки у повному масштабі відтворюється Київ V – ХІІІ століть. Відвідувачі побачать відтворені шедеври середньовічного дерев'яного зодчества: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 м), Михайлівські ворота (заввишки 21 м), садиби киян, сторожові вежі, тереми та трибуни, дерев'яну Василівську церкву Х століття. Також тут відроджується атмосфера та дух тої славної доби.

Протягом трьох святкових днів на гостей Князівства чекає знайомство з життям справжнього середньовічного міста, безліч розваг та насичена різдвяна шоу-програма за участю кінно-трюкового театру та костюмованих персонажів, катання на конях та в санях, середньовічні напої та гарячі страви, приготовані на страви. зимові розваги, святкова фотолокація, майстер-класи, ярмарок новорічних сувенірів, флеш-моби, ігри та розіграші подарунків.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

За воротами Древнього Києва гостей зустрінуть новорічні персонажі та запросять до чарівного світу Різдвяної «Зимової казки» з веселими іграми, конкурсами, новорічними піснями, запальними хороводами та безліччю давньослов'янських зимових розваг. Мешканці Князівства запросять усіх гостей взяти участь у веселощах.

Тільки у Древньому Києві 7, 8 та 9 січня оживе справжній Різдвяний вертеп. У ньому будуть Діва Марія зі святим немовлям, пастухи, волхви, і звичайно, боротьба добра зі злом і перемога добра у фіналі. А пройде вертеп унікальною давньослов'янською мовою. Після вертепу відбудеться майстер-клас з вивчення та співу Різдвяних колядок.

На головній сцені Казкового міста пройде авторська інтерактивна вистава-мюзикл, цікава і повчальна і для дітей, і для дорослих. Унікальність дійства в тому, що зі сцени лунатиму давньослов'янська мова, якою говорили наші пращури. Вистава супроводжуватиметься вогняними спец ефектами та кінно-трюковими виступами з використанням середньовічної зброї. Глядачі зможуть не лише спостерігати за дійством, а й взяти участь у казковій феєрії.

Одне з див Древнього Києва – жива колекція коней рідкісних історичних порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Деякі породи були виведені понад тисячу років тому. Представників деяких із цих порід в Україні більше ніде не побачити, адже їх було завезено в єдиному екземплярі. Кожен відвідувач зможе підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися та проїхатися верхи, у санях чи в екіпажі.

У Князівстві відвідувачі зможуть прогулятися вуличками середньовічного міста, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету за давньою технологією. На любителів екстриму чекають швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності. У Княжій костюмерній гості можуть приміряти вбрання часів Київської Русі та влаштувати колоритну фотосесію у них. А потім – відвідати середньовічну крамницю та вибрати оригінальні сувеніри на згадку.

Зігрітися та відновити сили можна у Княжій корчмі. Тут можна скуштувати напої та страви, приготовані на відкритому вогні, як за середньовічними, так і за сучасними рецептами.

Для того, хто захоче продовжити відпочинок ще на день, можна залишитися на нічліг в комфортабельних кімнатах, попередньо забронювавши місця.