Комусь не подобається процес, а хтось просто перебуває в період кризи трьох років, коли «ні» стає головним словом у лексиконі. Завдання батьків — направити дитину м'яко, не примушуючи та не примушуючи. У статті розповімо, як навчити малюка чистити зуби без сліз та істерик.

Підключаємо книжкових персонажів та героїв мультфільмів

  • 3 дитячі книги про чищення зубів:
  • “Зубна книга. Все про твої молочні зуби» Івона Радюнц;
  • "Карлхен росте" Ротраут Сюзанне Бернер;
  • «Кінні у зубного лікаря» Ліанна Шнайдер.

Читайте з дитиною ці історії, пояснюючи дії персонажів: як вони змогли подолати страх чищення зубів, як зрозуміли, що це важливо, та якими здоровими, сильними та міцними стали. Або подивіться разом мультфільми на ту саму тему, наприклад, «Малишариків».

Виберіть правильну зубну щітку

Купуйте або замовляйте її разом з дитиною і подайте це їй як подарунок. Зверніть увагу на інноваційні товари BBluv: завдяки спеціальній насадці ультразвукова щітка Sonik підходить навіть для новонароджених. Вона очищає зуби м'яко та практично безшумно. Важливо:

  • дітям подобається яскраве підсвічування щітки;
  • м'яка пульсація не травмує ясна;
  • виробник пропонує насадки для дітей різного віку.

Кожні 30 секунд щітка пульсує, нагадуючи, що потрібно перейти до очищення іншої частини ротової порожнини.

Якщо ви хочете вибрати звичайну щітку, робіть це разом: нехай малюк визначиться з малюнком та відчує свою причетність.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Подавайте приклад

Побудуйте графік так, щоб одночасно чистити зуби. Для дітей важливо відчувати себе частиною сім'ї та успадковувати поведінку дорослих. Особистий приклад краще довгих моралі.

Покличте на допомогу плюшевих друзів

Дайте дитині відчути себе дорослою – нехай вона своїм прикладом покаже улюбленій іграшці, наскільки важливо стежити за гігієною порожнини рота. Можна розіграти сценку з хворим зубом у плюшевого ведмедика, відвідуванням іграшкового стоматолога та наступним обов'язковим щоденним чищенням зубів.

Заохочуйте та мотивуйте

Повісьте у ванній невеликий календар і клейте усміхнену наклейку, коли дитина справляється з чищенням зубів самостійно. Пообіцяйте йому цікаву казку перед сном після процесу чи подарунок за умови, що жодного дня у календарі не буде пропущено. Тільки не заохочуйте солодощами та іншими частуваннями: краще вибрати іграшку чи спільне враження, наприклад, похід у кінотеатр.

Хороша новина полягає в тому, що всі періоди капризів згодом минають. Одного разу ви виявите, що зусилля були прикладені недаремно – дитина чистить зуби сама і робить це із задоволенням.