Купівля морозильника – відповідальне рішення для кожної сім'ї, адже від правильності вибору залежить якість харчування і життя власників загалом. Серед величезного асортименту часом складно виділити відповідний варіант.

Як уникнути помилок при купівлі морозильної камери й навіть отримати неочевидні переваги розповіли консультанти гіпермаркету Eldorado.

Технічні особливості й можливості

Ідеальна холодильна камера – та, що повністю відповідає вашим очікуванням. Правильно їх сформулювати допоможуть відповіді на 5 запитань:

  • скільки людей буде користуватися морозильником;
  • де ви його встановите, і які габарити він повинен мати;
  • чи обов'язкові другорядні опції;
  • який бюджет є на купівлю й технічне обслуговування пристрою.

Заздалегідь подумайте, що ви плануєте заморожувати і в яких обсягах – так буде легше обрати внутрішнє оформлення морозильної камери.

Відповівши на ці запитання, ви визначите бажану місткість пристрою, його формфактор, вартість і виробника, а також перелік додаткових можливостей. Це дасть змогу виділити 3–5 моделей з асортименту, а вже серед них обрати найпривабливіший зовні варіант.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показати ще

Корисні другорядні опції

Крім підтримання заданої температури й дбайливого зберігання запасів, морозилка потішить і другорядними фішками, які відкриються власнику у процесі використання. Серед приємних сюрпризів найчастіше називають:

  • сигнал про незакриті дверцята. Забули їх закрити? Морозильник нагадає про необхідність повернутися до камери;
  • зручне зонування морозилки. Розподіляйте продукти легко – полички, ящики й відсіки у вашому розпорядженні;
  • тиха робота двигуна. У продажу доступні моделі з мінімальним рівнем шуму – відмінний вибір для маленьких приміщень;
  • помірне енергоспоживання. Цілодобова робота морозильника мало визначатиметься на рахунках за електрику.

Якщо ви віддасте перевагу морозильній камері із сенсорним дисплеєм, то зможете комфортніше контролювати параметри роботи пристрою та швидко змінювати налаштування залежно від ситуації.

Захист і безпека

Стійкість електроніки до перепадів напруги й здатність довгий час утримувати задану температуру у разі вимкнення електроенергії – запорука тривалої та безпроблемної експлуатації морозильної камери. Щоб отримати всі переваги сучасних технологій, вибирайте прогресивні моделі з розширеною системою захисту. Це актуально й для сімей із дітьми, адже малюк точно зацікавиться покупкою.

Захистити продукти від впливу мікроорганізмів допоможуть моделі, оснащені антибактеріальними фільтрами. Вони зберігають користь ваших запасів і перешкоджають виникненню неприємного запаху в камерах. Це особливо важливо, якщо в одному пристрої розміщують продукти рослинного і тваринного походження, наприклад ягоди та м'ясо.