Нові пральні машини пропонують кілька режимів прання, вміють ретельно віджимати білизну і зберігати одяг цілим і неушкодженим. Більшість старих моделей експлуатуються до крайньої межі, через що страждає чистота й зовнішній вигляд речей, а через шум – родичі й сусіди.

Як вибрати варіант "під себе", ми дізналися в магазині побутової техніки Eldorado й там же подивилися ціни на пральні машини станом на лютий 2021 року.

Як вибирати пральну машину

5 кращих пральних машин

Від розміру пральної машини залежать потужність і заповнюваність, проте ідеальні габарити все ж визначаються вільним простором у приміщенні. Іноді пралку встановлюють на кухні, якщо ванна кімната дуже маленька. З коридором або комірчиною проблем буде більше, оскільки це пов'язано зі зливом і шлангами подачі води.

Крім розміру, важливі:

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще
  • двигун. Краще вибирайте інверторний механізм – відсутність щіток збільшує термін служби й ефективність пральної машини;
  • віджимання. Той, хто хоч раз спробував якісний віджим, навряд погодиться на клас віджимання G, після якого білизна на 90 % залишається вологою. Пріоритетно вибирати класи A, B, C, що віджимають до 37– 55 % вологи;
  • економія. Краще купувати побутові моделі з енергоефективністю класу A+++, A++, A+. Витрати електрики на одному пранні непомітні, та за рік ви реально побачите економію;
  • рівень шуму. Для квартир хороший показник – 55 дБ;
  • режими. Багатофункціональність допоможе ефективно прати речі. Швидка програма, додаткове полоскання, відкладений старт, нічний і делікатний режими, біофаза – переваги, які виручають у найнесподіваніших ситуаціях.

Кращі бюджетні моделі

5 кращих пральних машин

Moyu XPB30-F1 – бюджетна пральна машина, розрахована на 800 г білизни. Керується через сенсорний екран, максимальне нагрівання води – до 60 градусів. Невелика вага й розмір, приблизно 30 сантиметрів завглибшки, заввишки і завширшки.

Перевага моделі у надзвичайній збірці, що дає змогу транспортувати побутовий пристрій: його зручно брати із собою у подорожі, машинка влізе навіть у рюкзак.

ELENBERG FS 5800 – класична стаціонарна пральна машина із завантаженням до 5 кг. Максимальна швидкість віджимання 800 обертів на хвилину, клас D. Режими для бавовни, синтетики, делікатного одягу, швидкого прання, полоскання, зливання. Є функції запуску за таймером й очищення барабана зсередини. Пристрій економний, клас споживання A+.

ELENBERG T 6120 DW – бюджетна модель з вертикальним завантаженням барабана на 6 кг, завдяки чому машинкою зручно користуватися навіть літнім людям. Максимальна температура – 90 градусів, клас віджиму B (це непоганий результат для низької цінової категорії).

Є 16 корисних режимів прання, регулювання температури й швидкості віджимання, відкладений запуск до 24 годин. Рівень шуму 62 дБ, що значно перевищує рекомендовані 55 дБ.

Кращі моделі преміум-сегменту

5 кращих пральних машин

LG F4J6TG1W – модель надійно зібрана й оснащена великим барабаном на 8 кг, робить 1 400 обертів на хвилину, нагріває воду до 95 градусів, є віджим та режим сушіння речей до 5 кг.

А взагалі, пропонує 14 режимів прання й корисні функції типу оброблення паром, очищення барабана, низької температури сушіння, самодіагностики. Суперовий варіант для великої родини.

HAIER HWD120-B1558U – дорога машина з двома барабанами для прання та сушіння. Максимальна вага завантаження речей – 12 кг, на сенсорній панелі – 14 режимів прання й 9 додаткових функцій. Ідеальний варіант для заміського будинку.