Комод видається простою скриньою для зберігання речей і інших пожитків. Але якщо копнути глибше, то цей предмет меблів може розкритися в різних ролях в будь-якому куточку вашого житла, будь то квартира або заміський будинок. Комод може підійти під будь-який інтер'єр, як класичний, так і сучасний і навіть в футуристичний стиль оформлення.

По комоду в кожну кімнату

Цей предмет меблів здатний принести користь в будь-якому з приміщень, в залежності від потреб. Ми розповіли про основні варіанти розміщення комода.

У спальню

Для спальної кімнати краще вибирати комод з широкими поличками, які вмістять і постільну білизну, і повний набір рушників різної форми. Але для нижньої білизни і іншої дріб'язку краще підійдуть більш компактні висувні ящики. В ідеалі можна підібрати комод і з широкими і з вузькими нішами одночасно.

Ті, хто любить дивитися в спальні телевізор, можуть вибрати для себе комод-підставку. Але потрібно правильно підібрати його висоту щодо ліжка, щоб було зручно спостерігати за екраном прямо зі спального місця.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

У вітальню

Підставка під телевізор - це ще й традиційна причина придбати комод в вітальню. При цьому він не зобов'язаний бути великого розміру, там найчастіше зберігається дрібнота на кшталт проводів, перехідників або навіть дисків з фільмами, хоча цей носій інформації скоро зникне.

У передпокій

Для передпокою краще всього використовувати комод не з висувними ящиками, а з дверцятами, що дають доступ до ніш, де можна зберігати взуття і все, що може стати в нагоді безпосередньо перед виходом з дому. Все що потрібно - буде під рукою.

Для ванної

Мало кому розміри ванної кімнати дозволяють поставити класичний комод, до того ж умови підвищеної вологості погано позначаються на дерев'яних (або його похідних) предметах меблів, вони можуть деформуватися. А клей може втратити свої властивості.

З цієї причини, більшість комодів для ванної - це компактні вироби, виконані з пластика, рідше з металу і тканин. Тут можна зберігати лазневі приналежності і все, що може стати в нагоді для особистої гігієни.

На балкон або в гараж

Комод може служити місцем зберігання інструментів для домашньої майстерні, організованої на балконі або в гаражі. Тут знайдеться простір і для викруток з плоскогубцями і для відсіків під гайки і болти. Або під тканини і швейну машинку. Комод може допомогти практично з будь-яким типом домашніх промислів.

У дитячу

У дитини практично ті ж потреби в зберіганні речей, що і у дорослих. За тим винятком, що відразу потрібно задуматися над місцем зберігання іграшок, щоб потім не купувати для цього спеціальні меблі. Для дитини можна вибрати більш радісне забарвлення, але з строкатістю краще не переборщувати. Дитячу кімнату необхідно оформляти так, щоб там було приємно перебувати і батькам.

Пеленальний комод

Окрема історія - це спеціальний комод для немовлят. На його верхній частині є м'які подушки, щоб новонародженому було зручно, а на його полицях і нішах будуть розташовуватися всі необхідні речі, такі як рушники, серветки і підгузки.

На що звернути увагу при покупці комода

  • Матеріал. В ідеалі потрібно дивитися в бік дерева, але варіанти з ДСП або МДФ будуть дешевше, а матеріал замаскують зовнішнім покриттям.

  • Розміри. Тут варто орієнтуватися на свої потреби і обсяг доступного простору в приміщенні. Перед покупкою варто прикинути, що там буде зберігатися і в якій кількості.

  • Ящики без скрипу та інших сторонніх звуків. Це ознака якісно виконаного виробу.

  • Товста задня стінка, від цього залежить жорсткість конструкції. Якщо стінка буде надмірно тонкою, то може з часом деформуватися, а комод - розхитатися.

  • Відсутність щілин при закритих ящиках і якісні кріплення.