Нове молекулярно-біологічне дослідження температури мозку дало деякі цікаві результати щодо статі та віку його добровільних учасників.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Вчені виявили, що жіночий мозок приблизно на 0,4° C тепліше, ніж чоловічий, а це означає, що у них більше шансів перевищити 40°C.

Дослідження було проведено лабораторією молекулярної біології ради медичних досліджень в Кембриджі і показує, що різниця, ймовірно, викликана менструальним циклом.

Більшість жінок були проскановані в фазі після овуляції, при цьому різниця між температурою їх мозку і температурою у жінок, які брали участь в дослідженні, які перебували у фазі до овуляції, також була приблизно на 0,4° C вище.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати

40 добровольців у віці від 20 до 40 років були проскановані вранці, вдень і ввечері в один і той же день в Королівському лазареті Единбурга, результати дослідження опубліковані в журналі Brain.

Дослідники виявили, що середня температура була вищою, ніж вважалося раніше, і становила 38,5° C, але глибші структури мозку зазвичай піднімалися вище 40° C, а найвища температура становила 40,9° C.

Мозок зазвичай охолоджується вночі і нагрівається вдень.

Жінки пройшли сучасне дослідження

І хоча такі високі температури можуть розцінюватися як лихоманка в інших частинах тіла — в роті, наприклад, зазвичай температура нижче 37° C — в головному мозку це може бути ознакою того, що орган функціонує нормально.

Вчені також відзначили, що з віком температура підвищується, особливо в глибоких відділах мозку, де середнє підвищення склало 0,6° C.

Це призвело до припущення, що здатність мозку до охолодження погіршується, коли ми старіємо.

Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати

Доктор Джон О'ніл, керівник групи в Кембриджському університеті, сказав: "Для мене найдивовижнішим відкриттям нашого дослідження є те, що мозок здорової людини може досягати температури, яка була б діагностована як лихоманка в будь-якій іншій частині тіла. Такі високі температури вимірювалися у людей з черепно-мозковими травмами в минулому, але передбачалося, що це результат травми. Є вагомі підстави вважати, що ці щоденні коливання пов'язані з довгостроковим здоров'ям мозку — ми сподіваємося дослідити це далі".

Нагадавши, у мережі показали ілюзію, яку бачить тільки 1% людей.