Група вчених з Schmidt Ocean Institute (Інститут океанології Шмідта) натрапили на неймовірну знахідку. Фахівці використовували глибоководний апарат і виявили величезну сіфонофору роду Apolemia, яка являє собою величезну хробаковидну істоту довжиною в десятки метрів.

Про це стало відомо завдяки опублікованим результатам дослідження фахівців інституту.

Знахідка Schmidt Ocean Institute, скріншот: Twitter

Повідомляється, що цікаву знахідку було зроблено у Індійському океані в районі рифу Нінгалу біля узбережжя Західної Австралії. Довжина сіфонофори склала близько 47 метрів, її назвали однією з найвеличезних тварин на Землі.

"Ймовірно, це найбільший екземпляр, відомий науці. Це щось неземне", - йдеться на сторінці інституту океанології у Twitter.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

На думку американського біолога Ребеки Хелм, щоб досягти таких розмірів, знайдена сіфонофора розвивалася десятки або навіть сотні років. Сіфонофори - хижаки підводних колоній, які складаються з тисяч маленьких клонів. Вони полюють на різних морських тварин і риб. Одні клони випускають отруту, інші поглинають жертву і поширюють поживні речовини по всій колонії. Деякі види сіфонофор становлять смертельну загрозу для людини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, морське чудовисько викинуло на берег, фото чупакабри з глибин.

Як повідомляв Знай.uа морське чудовисько потрапило на обідній стіл разом з креветками, отрута цієї тварюки страшніше за скорпіона.

Знай.uа писав, води світового океану перетворюються на "розсольник", все живе просто горить.