Навіть незважаючи на той факт, що повітряні перевезення вважають найбезпечнішими, щоб потрапити з однієї точки земної кулі в іншу, аварії все ж трапляються, і щорічно сотні людей гинуть.

Однак фахівці провели аналіз, і змогли з'ясувати, що, якщо дотримуватися певних правил, є можливість підвищити шанс виживання в авіакатастрофі. Про це пишуть українські ЗМІ.

Літак, фото: Pic2.me

Необхідно подумати про дорожній костюм

Вирушаючи в подорож, вибирайте одяг так, щоб вам було максимально зручно в разі виникнення екстреної ситуації.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Під час купівлі квитка варто вибрати місце в салоні самостійно

Згідно з дослідженням журналу Popular Mechanics, найбезпечніші місця розташовуються в хвостовій частині салону. Проаналізувавши авіакатастрофи з летальним результатом, що відбулися за останні 40 років, фахівці наводять таку статистику: в середньому, у тих, хто сидить в задній частині салону на 40% більше шансів вижити. Також намагайтесь розташуватися неподалік від аварійного виходу.

Літак, фото - УНН

Час зльоту і посадки

Експерти стверджують, що найнебезпечніше час - перші три хвилини після зльоту і вісім хвилин перед посадкою: форс-мажор частіше виникає саме на цих етапах польоту — у цей час краще не знімати взуття і не викидати з уваги два найближчих аварійних виходи.

Стюардеси, фото: maximum.fm

Правило 90 секунд

Пам'ятайте, якщо після падіння літака ви зможете покинути салон протягом 90 секунд, шанси врятуватися значно збільшуються: деякі пасажири у стані паніки не здатні навіть розстебнути ремінь безпеки — їх тіла потім так і знаходять в кріслах.

Слухайте поради членів екіпажу і виконуйте вказівки

Як часто, виконуючи рейс, ви прислухаєтеся до слів бортпровідників, які розповідають вам про основні правила виконання рейсу і роздають докладні вказівки? Тим не менш, прислухаючись до правил і виконуючи вказівки, ваші шанси на виживання також значно підвищуються у будь-якій катастрофі.

Найцінніше в ці хвилини - час, не втрачайте його. Рятуйтеся!!!

Експерти пишуть, що більшість авіаційних інцидентів відбувається під час зльоту або ж у заході на посадку, при цьому, в цьому випадку шанси вціліти, є досить великими, однак, важливо своєчасно покинути літак.

Нагадаємо, МАУ призупинила польоти до Тегерану після аварії з Боїнг 737: деталі.

Як повідомляв Знай.uа скорботний Кернес змусив ридати весь Харків.

Знай.uа писав, авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: версії, експертна думка, що відомо.