Вчені посилили спостереження за станом Меркурія. Вони припускають, що існує ймовірність зіткнення двох космічних гігантів. Найменша планета Сонячної системи постійно прискорюється. В майбутньому вона може вийти на орбіту Землі і просто її знищити.

Меркурій

Результати останніх досліджень свідчать про те, що ядра планет досить схожі. Меркурій, як і будь-яке інше космічне тіло, володіє своїм магнітним полем і своєю гравітацією. За допомогою супутника, який перебуває на орбіті планети, вченим вдалося з'ясувати, що її ядро настільки ж тверде, як і земне. Температури на Меркурії регулярно знижуються. А його ядро, як і весь матеріал, з якого він складається, постійно зменшуються в об'ємі. Станом на сьогодні, відношення діаметра ядра до діаметру окружності становить 40 відсотків. При досягненні цифри в 20 відсотків будуть спостерігатися властивості, що нагадують земні.

Меркурій в порівнянні з Землею

Все це наштовхує на думку про те, що зміна магнітного поля і маси Меркурія можуть негативно позначитися на його орбіті. Якщо планета зменшуватиметься, вона прискориться. А внаслідок цього вона може вийти за орбіту Землі, що стане причиною неминучої катастрофи.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Незважаючи на те, що планети знаходяться досить далеко одна від одної (від 80 до 250 мільйонів кілометрів), в майбутньому Меркурій може стати другою "третьою" планетою від світила або назавжди стерти 3 позицію Сонячної системи.

Сонячна система

Як повідомляв "Знай.uа", на околицях Чумацького Шляху астрономи випадково помітили нову зоряну систему.

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном. Сила найбільш далекої планети від Сонця притягує об'єкти.

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун. Такої неземної краси ви ще не бачили.

Читайте також: NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері. Вчені зафіксували урагани в космосі.