Популярна американська радіоведуча розповіла, як зробити будь-яку розмову приємною. Адже дуже часто саме від необтяжливої і легкої бесіди залежить подальше ставлення людей один до одного, А іноді й важливі державні справи вирішуються однією тільки розмовою. Для того, щоб оволодіти цим маленьким, але надзвичайно значущим мистецтвом, існує безліч теорій, відкриті спеціальні курси, є маса думок на цей рахунок.

Перед вами одна з них. Журналістка з США Селеста Хедлі розповіла кілька своїх секретів, як бути ідеальним співрозмовником. Мотайте на вус!

1. Не робіть кілька справ одночасно

І це стосується не тільки ваших мобільних а також інших речей, які ми зазвичай смикатимуть в руках. Не відволікайтеся від бесіди. Побувайте в розмові, не думаючи про щось ще.

2. Не треба зазнаватися і мудрувати

Популярні новини зараз

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Якщо ви хочете висловити свою думку і вам не цікаво думку або аргументи оточуючих на цей рахунок, тоді просто ведіть блог. Всезнайки - це нудно. Відомий психіатр Морган Скотт Пек сказав: «Щоб навчитися слухати, потрібно відсторонитися від самого себе».

3. Ставте відкриті питання

Дійте, як справжні журналісти. Починайте свої питання зі слів «що», «де», «коли» і «як». Якщо задати просте запитання, ви отримаєте просту відповідь.

4. Пливіть за течією

Завжди слухайте людини, і навчіться відпускати думки та ідеї, які приходять вам у голову.

І ми робимо таку ж помилку: розмовляємо з нашим співрозмовником, а потім раптом згадуємо, що днями зустріли Х'ю Джекмана в кафе. І ми тут же перестаємо слухати.

5. Якщо чогось не знаєте, зізнайтеся в цьому

Говорите тільки те, в чому ви впевнені, і не соромтеся задавати питання, якщо вам щось незрозуміло.

6. Не треба проводити паралелі з досвідом співрозмовників

Якщо вони заговорили про втрату близьких людей, не починайте наводити свої приклади на цю тему. Якщо вони заговорили про проблеми на роботі, не розповідайте, як ви ненавидите свою. Бесіда не створена для самореклами.

7. Не повторюйте сказане — це звучить поблажливо і стомлює

Ми часто цим грішимо. Особливо з колегами та дітьми, щоб «краще» зрозуміли. Для цього ми висловлюємо одну думку різними словами. Не робіть цього.

8. Уникайте зайвих деталей

Чесно сказати, людям плювати на дати, імена – на всі ці деталі, які ви судорожно намагаєтеся згадати.

9. Не останній, але явно найважливіший пункт: слухайте

Незліченну кількість відомих людей говорили, що вміння слухати є найбільш важливим навиком з усіх можливих. Перефразовуючи Будду: «Нічому не можна навчитися з відкритим ротом».

10. Будьте короткими

Як каже моя сестра: «Хороший розмова як міні-спідниця: досить короткий, щоб зацікавити, але досить довгий, щоб покрити найважливіше».