У новій програмі «Говорить і розповідає Карасьов» український політолог Вадим Карасьов розповів про внесок в український футбол легендарного тренера Валерія Лобановського.

«Футбол Лобановського і команда «Динамо» Київ внесли серйозний внесок у спортивну історію України і дуже вагомий, бо відбувалися постійні батли з представниками щирого футболу - «Спартаком», «Динамо» Мінськ. Лобановського не завжди сприймали, всіляко заважаючи йому, і це створювало наш український спортивний характер і українські досягнення у футболі», - розповів він.

Карасьов сказав, що спортивний патріотизм, а разом з ним і спортивний націоналізм – це терміни, які вживаються сьогодні багатьма політологами і філософами, зокрема тими, хто аналізує вплив спорту і футболу, як одного з найбільш масових і видовищних видів спорту, на формування національної спортивної ідентичності.

«Тому я і вживаю ці терміни: спортивний патріотизм, футбольний патріотизм і навіть футбольний націоналізм. Не випадково дуже сильні національні емоції виникають при перемогах наших команд в європейських і світових футбольних чемпіонатах. Я не кажу вже про те, яку національну емоцію формує перемога в чемпіонатах або вихід команд до фіналу», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, збірна України заробила казкові гроші на Євро-2020, незважаючи на програш Англії.

Також Знай.ua писав, що Олександр Зінченко допоможе рятувати життя важко хворих львів'ян після Євро-2020.