У новорічну ніч чинний президент Володимир Зеленський та ексгарант Петро Порошенко привітали українців зі святом за кілька хвилин до опівночі.

Чим відрізнялись ці промови й що було схожого.

Перш за все зазначимо, що вже другий рік поспіль два українські телеканали, які безпосередньо пов’язані із колишнім гарантом, транслюють привітання Порошенка замість Зеленського - "Прямий" і "5 канал".

Також варто нагадати, що у 2019-му році телеканал "1+1" спершу показав привітання Зеленського, який на той час заявив, що балотуватиметься на виборах, і лише після цього включили новорічне звернення тодішнього очільника держави Петра Порошенка.

Цьогоріч Володимир Зеленський розпочав свою промову приблизно за 15 хвилин до Нового року. Водночас спіч Петра Порошенка був значно коротшим - його промова тривала 5 хвилин і розпочалась рівно о 23:55.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Зеленський "увімкнув режим" Голобородька і використав дітей для своєї промови. Він їх посадив біля себе і все своє звернення виголошував, звертаючись до дітей-акторів.

Варто зауважити, що і Порошенко використав дітей, хоча й не так відкрито - його промова відбувалась на ковзанці Roshen Winter Village, а перед нею двоє юних фігуристів - хлопчик і дівчинка, виконали гарний номер на ковзанах.

Підбиваючи підсумки 2020, Зеленський і Порошенко наголошували на пандемії коронавірусу, обоє підкреслили внесок медиків у боротьбу з хворобою.

Зеленський:

"І до наших військових приєдналися наші медики. Наші суперлікарі, суперлаборанти, суперводії швидкої, суперпілоти, суперприкордонники, супервчителі, суперпожежники і суперрятувальники",

Порошенко:

"Кажуть, у темні часи краще видно світлих людей. Так трапилося і в цей непростий двадцятий рік. Ми шануємо подвижництво медиків, які самовіддано рятують життя українців. Ми цінуємо подвиг наших воїнів, які боронять країну. Ми бачимо відповідальність благодійників. Ми в захваті від волонтерів, які роблять те, що повинна зробити влада"

Зеленський розповів про будівництво доріг, але "забув" згадати, що гроші на це забрали з "ковідного фонду", а восени виявилось, що в Україні нема кисню і балонів для кисню.

Говорячи про оборонку, Зеленський похизувався тим, що "вдалось замовити в "Антонова" три нових українських літаки". Але він не згадав про те, що провалили оборонзамовлення з усіх видів озброєння, що відмовились замовляти вітчизняну оборонну техніку, а зробила замовлення у Чехії - там можна більше "відмити".

Зі свого боку Порошенко, виступ якого тривав приблизно 5 хвилин, був не таким багатослівним. Політик підкреслив, що минулий рік добряче "потріпав" українців.

На закінчення звернення Зеленський привітавши громадян із Новим роком, побажавши їм миру. Про перемогу не було сказано нічого, тому не зрозуміло, про який мир говорив президент. Те, що миру не буде, дав чітко зрозуміти Путін ще у грудні. До слова, ворога Зеленський також не згадав.

А Порошенко закінчуючи свою промову побажав колективного імунітету: людям – від коронавірусу, а країні – "від вірусу популізму і непрофесійності". Його завершальні слова також були про мир - він побажав українським воїнам повернутися живими та з перемогою.

Нагадаємо, в мережі порівняли "монологи під ялинку" всіх гарантів України

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, де Володимир Зеленський зустріне Новий Рік

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська розповіла, чим займається і як живе попри ненависть українців