Політичний блогер Сергій Корнак опублікував у своєму відеоблозі інтерв'ю з народним депутатом Олександром Качурою та поділився думками, на які воно його навело.

«Я насправді здивований. Дуже тлумачний молода людина, і помисли у нього хороші. Зараз вони подали законопроєкт, який пройшов перше читання, про скорочення кількості депутатів до 300 осіб. І він ініціатор, він це все веде», - каже оглядач.

За його даними, зараз в нашій країні - сотні тисяч чиновників. Одних тільки міністерств - сімнадцять, не кажучи про інші відомства. Обидва співрозмовники згодні в тому, що державний апарат потрібно безжально скорочувати.

«У нас залишилася пострадянська модель управління і роздутий апарат. Управлінська складова в кожному міністерстві не повинна перевищувати 5-10 відсотків. Це повинні бути начальники департаментів і управлінь», - такою є думка Олександра Качури.

Зараз же в Україні склалася парадоксальна ситуація: в однієї людини, зайнятого практичною роботою, може бути чотири начальники. Це може бути начальник департаменту, управління, контролює особа і тому подібні посадові особи.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Процес скорочення Качура пропонує почати з Верховної Ради, зменшивши її складу в півтора раза: з 450 народних представників до 300.

Корнак засумнівався, що самі нардепи підтримають рішення, яке залишає за бортом кожного третього з них. Але Качура пояснив: для ухвалення рішення достатньо трьохсот голосів, а перше читання документ вже пройшов.

«Тут треба вивчати історію. Якщо бюрократичний апарат виконавчої влади склався історично, то парламент був зібраний дуже хаотично. В УРСР було 650 депутатів, які займали навіть балкон. Потім вирішили, що їх буде 450. Чому саме стільки? А просто саме стільки крісел і стояло в залі», - говорить політик.

Крім того, він наполягає: з паперового документообігу потрібно якомога швидше переходити на електронний. Це допоможе заощадити й на чиновниках, і на приміщеннях, та й робота буде спрощена.

Раніше Сергій Корнак вже висловлювався за скорочення державного апарату.

Також він виступав на підтримку вимог малого бізнесу.