Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував скандал з виготовленням ялинкових прикрас з емблемами російських збройних сил українською фабрикою для замовників країни-агресора. На думку спікера, попри суспільну важливість цієї проблеми, запобіганням таким ситуаціям має займатися не парламент, а РНБО та інші відповідні органи.

Читайте Знай в Google News!

Про це Разумков заявив у відповіді на запитання журналістів 5 каналу.

"Я впевнений, що наші фабрики могли випускати іграшки з логотипом української армії, в нас достатньо сьогодні символів, які могли б бути на ялинкових прикрасах. Якщо ми говоримо про законодавчі ініціативи - це не зовсім буде правильно, якщо це буде закріплюватися на законодавчому рівні, якщо говоримо про санкційні позиції, ви знаєте, як це відбувається, є РНБО, є перелік організацій, персоналій, які потрапляють до цього санкційного списку, він затверджується потім указом Президента. Чому я говорю, що це не зовсім коректно закріплювати на законодавчому рівні, ці списки також змінюються, були приклади, коли туди потрапляли люди по помилці. Такі речі варто робити на рівні РНБО", — сказав голова ВРУ.

Скандал навколо виробництва іграшок з червоною зіркою та іншою символікою РФ розгорівся після того, як в інтернеті з'явився відеозапис з екскурсії Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Пізніше за ситуацію спробував вибачитися і виправдатися директор підприємства, стверджуючи, що діяльність підприємства не була протизаконною.

"Хочу зауважити, що фабрика веде активну діяльність в сфері освіти, розваг і внутрішнього туризму, а також розвиває проекти і бізнеси не тільки на території України, а й за її межами, під моїм керівництвом. Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була російська федерація.

У зв'язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частина річної продукції фабрика поставляла в Росію, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів. Економічна криза та введення карантинних заходів, призвели до скорочення екскурсійного потоку, що поставило питання про подальше існування фабрики, тому розвиток нових проєктів зайняв основний ресурс мого часу і всі замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без моєї уваги. Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення.

На даний момент тираж ліквідовано", — стверджує Павло Гукасов, обіцяючи змінити процес роботи с замовленнями таким чином, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому.

Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український репер Потап відповів усім, хто розкритикував його за спільну пісню з російською співачкою Ольгою Бузовою.

Також Знай.uа писав, що на Київській фабриці виробляли ялинкові іграшки з символікою РФ.