Перша леді України Олена Зеленська заговорила про домашнє насильство і представила тематичну виставку на Михайлівській площі у Києві під назвою "Річ у тім…"

Читайте Знай в Google News!

На своїй сторінці в Інстаграмі Зеленська опублікувала фото з події та наголосила, що хоча про насилля і важко говорити, але це необхідно. Адже передусім наважитися сказати про насильство означає визнати його факт.

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ще донедавна тема насильства була неприйнятною, незручною. Адже наважитися сказати про насильство означає визнати його факт. Так, говорити про нього важко, але потрібно. Щоб іще раз привернути увагу суспільства до проблеми домашнього насильства, показати його жахливий масштаб, сьогодні на Михайлівській площі у Києві відкрито тематичну виставку «Річ у тім…», яка також доступна в онлайн-форматі на сайті www.richutim.rozirvykolo.org.", - написала перша леді. Олена Зеленська

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Олена Зеленська розповіла, що на виставці представлені 16 звичних для кожного з нас побутових предметів і, на перший погляд, цілком безпечних. Серед них дитяча іграшка, банківська картка, щоденник, рушник. Однак, не все так просто і очевидно.

"Всі ці предмети – безпосередні учасники, інструменти у реальних випадках насильства: фізичного, психологічного, економічного. Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватися зовсім поруч. Річ у тім, що предметом домашнього насильства може стати будь-що. Річ у тім, що домашнє насильство – біда, яка може трапитися з кожним. Найжахливіше у домашньому насильстві – його буденність. Ми маємо визнати: насильство – не норма! Йому немає виправдань.", - написала вона. Олена Зеленська

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська розповіла про домашнє насильство: "Сама винна, говорила зайве"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.