Перша леді України Олена Зеленська закликала не сприймати домашнє насильство як норму і не відвертатися від тих, кому потрібна допомога.

Читайте Знай в Google News!

Олена Зеленська у своєму Інстаграмі опублікувала відео, присвячене старту всесвітньої акції "16 днів проти насильства".

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Сьогодні стартує всесвітня акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернути увагу суспільства до проблеми, яка часто замовчується, толерується. У насильства багато масок. Але будьмо чесними самі з собою! Обмеження свободи вибору не є проявом турботи, психологічний тиск – формою виховання чи прагненням загартувати характер, а побиття – доказом любові.", - написала перша леді. Олена Зеленська

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Олена Зеленська закликала не замовчувати домашнє насильство. А нормою вона називає нульову толерантність до насильства, яка під силу кожному.

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Мій заклик до всіх – не сприймайте домашнє насильство як норму, не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. Норма – це нульова толерантність до насильства, і це під силу кожному.", - зазначила дружина президента. Олена Зеленська

У відеоролику, як приклад, наводять фрази, що оправдовують домашнє насилля. Серед них наступні: "Сама винна, говорила зайве", "То не насильство, вона просто трохи емоційна", "От принесе додому гроші, тоді будемо по-людськи говорити", "Я не б'ю просто так".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.