Вихід Великобританії зі складу ЄС ніяк не відіб'ється на експорті України до Англії. Крім того, українська сторона отримала більш вигідні умови торгівлі, ніж були до 2020 року. Про це сказано в угоді, яку підписали в Лондоні президент України Володимир Зеленський і британський прем'єр Борис Джонсон.

Читайте Знай в Google News!

Британія гарантувала рівні трудові права і відсутність дискримінації в зарплатах для українців, які легально працюють в Британії. Також спростили правила українцям, які хотіли б як туристи відвідати лондонські пам'ятки.

"сторони почнуть співпрацю з метою полегшення руху осіб і, у разі забезпечення умов для добре керованої і безпечної мобільності, застосовні поступових кроків, щоб спростити громадянам подорожей і поїздок в країни один одного", - сказано в статті 18.

Важливим є те, що в даній угоді британський уряд вперше почав діалог про взаємне візове спрощення. Хоча попереду ще чекає великий шлях.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Угода про вільну торгівлю дозволить нашим експортерам уникнути мит у торгівлі з Британією.

Так, 98% товарної номенклатури при експорті до Британії буде обкладатися нульовим митом (так само, як і в нашій торгівлі з Євросоюзом). Але так само збереглися всі без винятку квоти на безмитний експорт, які є в Угоді про асоціацію. А це-близько 40 позицій сільгосппродукції, частина з яких є досить важливими для нашого експорту.

Британська квота на ці товари складе від 13,62% до 20% від обсягу квоти ЄС. Зазначимо, що єсівська квота залишатиметься незмінною, тобто українські виробники все ж залишаються у виграші. Але це-явно не те, чого чекали українські харчовики-експортери.

Крім того, Великобританія надала Україні кредитні гарантії на суму 2,5 млрд фунтів (3,2 млрд доларів).

"зараз Британія активно шукає своє місце в світі за межами ЄС. Їй необхідно зацементувати свій вплив, свою вагу як міжнародного гравця. У тому числі на полі безпеки. Україна є державою, з якою Британські інтереси повністю збігаються, адже Лондон зацікавлений у стримуванні Росії. Словом, тут зірки зійшлися", - стверджує український дипломат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський перетворить Київ на" місто майбутнього", що зміниться для українців.

Як повідомляв Знай. ua, у Раді придумали, як здерти з українців останнє, готуйте гаманці.

Також Знай. ua писав, що Тауер заговорить українською, Олена Зеленська поділилася важливою подією.