Чергове підвищення тарифів на передачу електроенергії, яке готує НКРЕКП - непродуманий крок, який призведе до суттєвого зростання видатків бізнесу і населення. Про це заявив член спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у ефірі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна», коментуючи намір НКРЕКП підвищити тариф на передачу струму на 30%.

«В цьому році було одне підвищення, воно фактично склало 30%. Тобто ціна раніше була 1 грн.50 коп., і підвищилась до 2 грн. 40 коп. Цього за тими ж рішеннями регулятора НКРЕКП достатньо для роботи «Укренерго» як прибуткового підприємства», - вважає Корольчук.

За його словами чергове підвищення тарифу на передачу електроенергії завдасть значного удару, перш за все по малому бізнесу, який змушений буде підняти ціни на свої товари та послуги, і як наслідок – по населенню, які ці товари й послуги купуватиме.

«Для кафе, ресторанів, невеликих підприємства це буде суттєвим ударом. Зросте вартість їхніх послуг і відповідних товарів. Якщо раніше певний товар коштував 30 грн., то він подорожчає десь до 40 грн», - пояснив Корольчук.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКУ погодила проект постанови, згідно з якою з 1 грудня 2020 тариф на передачу електроенергії виросте до 312,76 грн / МВт-година, тобто на 30%.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Голова секретаріату Ради підприємців при кабміні Андрій Забловський вважає, що підвищення тарифів на транспортування струму спричинить черговий виток зростання цін на товари та послуги. А економіст Сергій Блінов наголосив, що тарифи на передачу струму в Україні вже значно вищі за ринкові, а їх подальше зростання негативно вплине на промислове виробництво, яке падає в Україні 15 місяців поспіль.