Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв нові правила організації та проведення місцевих виборів у розпал пандемії коронавірусної інфекції. Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

Читайте Знай в Google News!

Перед входом кожної людини запитають про наявність симптомів коронавірусу і зроблять кожному температурний скринінг. На вході будуть встановлені антисептики і сміттєві контейнери для використаний масок. Крім того, розділять потоки виборців на вхід і на вихід. Обмежать також допуск на вхід і пускатимуть в приміщення не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

"Стільці, Столи, меблі, які використовуються виборчою комісією повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не допускається. Члени виборчої комісії повинні дотримуватися фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар'єри, наприклад, прозорі екрани. Протирання дверних ручок, поручнів, сидінь та іншого дезінфікуючими засобами потрібно проводити не рідше одного разу на дві години, а вологе прибирання приміщення - не рідше одного разу на чотири години. Обробляти окремі частини виборчих скриньок можна, але потрібно не допустити потрапляння засобів дезінфекції всередину виборчої урни", - зазначено в повідомленні.

Зняти маску можна буде в приміщенні тільки на прохання членів виборчої комісії для підтвердження особи. Також просять принести свою ручку і не брати з собою дітей.

Популярні новини зараз

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

У всьому винна росія: сучасний Нострадамус розповів, як і де розпочнеться Третя світова війна

Неприємний сюрприз від "Ощадбанку": як не потрапити в пастку

Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит

Показати ще

"виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20 години останньої п'ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медзакладу про стан здоров'я (перебування на самоізоляції). У день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, що підтверджує особу і громадянство України. Члени комісії, що забезпечують голосування за місцем перебування, повинні бути в масках, рукавичках, захисних щитках. І після кожного відвідування проводити утилізацію засобів захисту", - зазначено в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "червона " і" помаранчева " зони в Україні істотно розширилися, список регіонів з найбільш жорсткими карантинними обмеженнями.

Як повідомляв Знай. ua, сімейний лікар пояснила українцям, що тестують безкоштовно і за що доведеться заплатити.

Також Знай. ua писав, що грипом і Covid - 19 не можна захворіти одночасно, хто перемагає в "боротьбі вірусів".