Прем'єр-міністр України (1990-1992 років) Вітольд Фокін став учасником делегації України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ). Відповідний указ 18 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі офісу президента.

Згідно з Указом, Володимир Зеленський визначив Вітольда Фокіна першим заступником глави делегації (за згодою). Черговий раунд переговорів ТКГ пройде у форматі відеоконференції у вівторок, 18 серпня.

Вітольд Фокін, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Вітольд Фокін (25 жовтня 1932 року народження) — радянський і український партійний, державний і політичний діяч, перший прем'єр-міністр незалежної України (1990-1992 р.).

Водночас керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, який замінив на посаді Леоніда Кучму, напередодні чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) заявив, що відчуває, що російська влада "хоче, щоб на Донбасі був мир".

За словами Кравчука "російські матері, чиї сини гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські". Він також наголосив, що якщо Росія не готова буде йти на поступки українській стороні, то Україна буде вимушена відмовитися від Мінського процесу.

Леонід Кравчук, скріншот з відео

Скріншот: Офіс президента / Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "50%" - Ляшко назвав умову перенесення виборів в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що Кравчук зробив заяву напередодні перемовин по Донбасу: "Сльози російських матерів"