Після заяви про змову керівництва ДПС, офісу Генпрокурора і співробітників СБУ для реалізації злочинних схем з виведення коштів з держбюджету – зацікавлені особи почали чинити тиск на заявника - народного депутата від "опозиційної платформи - за життя" Іллю Ківа.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомив політик: "я заявив публічно про змову на вищому рівні і реалізацію злочинних схем, оскільки впевнений, що зараз цю справу постараються зам'яти. Справа про розкрадання 2,7 млрд.грн. за один тільки місяць! Уявіть, які суми недоотримує держбюджет! І на мене, як на головного заявника, чиниться інформаційний тиск, сиплються Погрози, мені передаються "привіти" від високих посадових осіб - як СБУ, так і ОГПУ. Мене намагаються зупинити і залякати, і приховати злочини, які руйнують мою країну. Але мене подібними погрозами не зупинити!"

При цьому нардеп нагадав, що"готовий свідчити в суді і буде домагатися зустрічі з президентом, щоб отримати його реакцію".

Ілля Кива розповів, що ще два місяці тому з'явилася інформація, що співробітники ДПС в односторонньому порядку змінили алгоритми, що дозволяють виявляти системні порушення і компанії, що займаються "скрутками".

"Коли Нацполіція за моєю заявою вийшла на цей злочин і встановила всіх причетних осіб, заступник генпрокурора Симоненко, увійшовши в змову зі співробітниками СБУ, змінив підслідність і фактично "поховав" розслідування даного злочин. І ця ОЗУ отримала можливість вивести з держбюджету тільки в червні 2,7 млрд.грн, а це $100 млн. адже наша економіка знаходиться в такому жалюгідному стані, тому що перші особи держави причетні до розкрадань і знищення економіки", - розповів він.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще

Нардеп також підкреслив, що в змову увійшли чиновники вищої ланки, і керівництво країни зобов'язане відреагувати: "Любченко заявляв про намір боротися зі "скрутками", а вийшло, що він очолив ці злочинні схеми. Чому Зеленський не звертає на це увагу?"- підсумував Ілля Ківа.