Українського журналіста Сергія Руденка судитимуть через пост в соціальній мережі про вплив колишнього депутата Руслана Демчака на "РВС банк". Зокрема, фінустанова вимагає спростувати оприлюднену інформацію.

Про це повідомляє "Цензор".

Варто зауважити, що за даними з Єдиного державного реєстру судових рішень, "РВС банк" 24 жовтня 2019-го подав позов про захист ділової репутації та спростування інформації проти Сергія Руденка і ТОВ "Знай" (інтернет-видання Znaj.ua).

"Мене судять за пост у Facebook. Дарницький райсуд Києва відкрив проти мене, як проти автора поста у FB, провадження. Фінансова установа звинувачує мене у підриві ділової репутації банку. І зруйнував я цю репутацію, написавши пост на Facebook, який потім був процитований одним із інтернет-видань", - розповів Руденко.

За його словами, "РВС Банк" він згадав лише одним словом у пості, де йшлося про тодішнього депутата Руслана Демчака, котрий балотувався у 2019 році на Вінниччині до Ради.

Популярні новини зараз

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Сергій Руденко

"Тоді він організував для виборців безоплатні медичні консультації лікарів - офтальмолога та сімейного лікаря. Про що я і написав, зауваживши, що це може сприйматися як підкуп виборців. І додав, що Демчак контролює "РВС Банк", - писав раніше журналіст.

Водночас Руденко звернув увагу, що 11 грудня 2019-го Руслан Демчак став офіційним акціонером банку, а 3 березня 2020-го він очолив наглядову раду акціонерного товариства "РВС банк".

"Звичайно ж, це - просто "совпадєніє". Не контролював, не контролював банк, а тут раптом раз - і акціонер. Два - і вже голова наглядової ради. А"РВС банк" усе наполягає в суді, що Демчак не має жодного відношення до банку", - додав Руденко.

Відомо, що наступне засідання у цій справі призначене на 1 жовтня 2020 року, на 11:00.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Радою спалили українську мову, біля багаття влаштували ціле дійство.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кума Порошенка Білозір згадала про Батьківщину та закликала українців переосмислити життя: "Повинні навчитися"

Також "Знай.ua" писав, що Труханов одним рухом "вирубав" депутата просто під час виступу