Україна увійшла в зону надвисокої турбулентності, криза, яка поступово насувалась, раптово підсилилась пандемією, яка паралізувала економіку.

Чи достатньо робить влада для того, щоб відвести країну подалі від грозового фронту і що потрібно зробити, щоб вийти з кризи. Про це йшла мова в програмі ″Право на владу″.

Депутат від фракції ″Слуга народу″ Олександр Дубінський вбачає вихід з ситуації у зменшенні податкового тягару на бізнес, у зменшенні процентної ставки ПДВ та у відміні деяких податків взагалі.

″Зараз потрібно зробити дві речі, на які чекають люди і чекає економіка. Перше — полегшення податкового тягару для малого бізнесу і для звичайної людини. В парламенті зареєстровано вже законопроект про відміну військового збору, який насправді на армію не йде, а йде в загальний фонд бюджету. Давайте його відмінемо — це дозволить людям більше витрачати. Ми вже зіткнулись з тим, що держава неефективно використовує зібрані в бюджет гроші... ПДВ — на схемах якого ми лише з початку цього року загубили більше 25 мільярдів грн. Будь-який економіст вам скаже, що якщо ставку ПДВ опустити до 12%, не буде сенсу махлювати, не буде сенсу його красти, тому що схеми теж коштують грошей. Треба знижувати податковий тягар для звичайних громадян для того, щоб вони могли легше дихати і могли більше витратити на свої сім'ї, і це оживить економіку″, - вважає Дубінський.

У той же час нардеп зазначив, що хоча це зробити нібито просто, але при цьому дуже складно. Дубинський визнав, що при сьогоднішній владі, як і при попередній, процвітають відкати, які вибивають з бюджету величезні суми.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

″Нам не вистарчає жорсткості в боротьбі з тими самими відкатами. Як були відкати, так і залишились. А це колосальні гроші які вибиваються з бюджету і з кишень звичайних громадян по-суті. Тому що ми спочатку ці податки платимо, у вигляді того ж військового збору, високого ПДВ, податку на зарплату, а потім їх крадуть″, - підкреслив нардеп.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дубінський зізнався, чим у Зеленського "підкупили" депутатів ОПЗЖ під час голосування у Раді

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський знайшов відповідь, чому Нефьодов залишився в Кабміні.

Також Знай.ua писав, Дубінський заявив, що хтось вимагає від українського уряду закривати "дірки" в бюджеті за рахунок ресурсів МВФ.