У Польщі з'явилися білборди, звернені до українців, які працюють за кордоном.

Про це повідомили журналісти "Уніан".

Білборди були розміщені Українською Галицькою партією, яка активно працює в Галичині.

«На тебе чекають вдома», - саме цей заклик ми намагаємось донести тим, хто сьогодні змушений працювати на розвиток економіки інших держав. Ми працюємо для того, аби Україна стала сильною, а наш найцінніший потенціал прихований в українцях. Ми закликаємо їх повертатись до свої родин, та будувати свою рідну хату – Україну, як заповідав митрополит Андрей Шептицький», - каже голова Політради Української Галицької партії Ірина Моряк.

За словами українців, які проживають за кордоном, це важливо, що про них пам'ятають і розуміють, що поїхали вони не по своїй волі, а тому, що були змушені.

Популярні новини зараз

Як влаштуватись на роботу в ТЦК: візьмуть далеко не всіх

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

На опалення дадуть 16 тисяч: хто може отримати гроші

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

«Приємно бачити такий заклик. Вже давно не відчував того, що хтось крім моєї родини очікує мого повернення в Україну. Приємно, що в нас є політичні сили, які думають про завтра, яким воно і вже сьогодні для цього щось роблять», - каже Олег, який повертається із заробітків в Польщі додому.

Варто відзначити, що в минулому році українці переказали в Україну з-за кордону майже 12 млрд. доларів США, при тому обсяг прямих іноземних інвестицій склав лише 1,8 млрд. дол. США. Саме заробітчани стали за фактом найбільшим інвестором в економіку держави, що, зокрема, зумовило зміцнення гривні в 2020 році.

Нагадаємо, Українська Галицька партія зареєстрована в 2014 р. у Львові. За підсумками місцевих виборів 2015-2019 рр.. партія отримала близько 90 мандатів у селищних та міських радах Галичини. 4 депутати від УГП в 2019 р. здобули перемогу на дострокових виборах народних депутатів України та увійшли у фракцію "Голос".