Лідер політичної партії "Голос" та музикант Святослав Вакарчук влип у серйозні неприємності. Юрист Андрій Портнов стверджує, що Вакарчук приховував податки від українського бюджету, коли виступав за кордоном. Робив це артист з допомогою офшорних компаній і швейцарських банків. Відео опубліковано на сторінці Андрія Портнова в Facebook.

Зокрема, виступ у Празі в квітні 2015 року було сплачено через компанію "Krim Associates S. A", зареєстровану на Віргінських островах, що належать Британії.

За словами Портнова, 155 тисяч крон - передоплата за концерт - пройшла через швейцарський банк, у якому відкрито поточний рахунок цієї компанії.

Скріншот відео Андрія Портнова

Цікаво що ця сама компанія засвітилася у звіті грузинського відділення Transparency International "Risks of Conflict of Interest and Corruption in the Ministry of Culture" від 2016 року в якості епізоду, яка розслідувала корупцію в Грузії. У звіті є епізод з конфліктом інтересів грузинських чиновників в організації концерту "Океану Ельзи" в Батумі в 2015 році.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

За словами юриста, Вакарчук зробив все для того, щоб приховати податки для України.

Вакарчук, кадр з відео

"В той час, коли ви, герої Майдану, закликаєте всіх до війни, закликаєте реформувати армію, даєте законодавчі ініціативи, в цей час ваш лідер співає для російських горілчаних олігархів в Монако, то в Юрмалі в день Іловайської трагедії виступає для російської еліти, то ховає податки, то користується швейцарською компанією заднім числом, то є володарем офшору, який приховує гроші від українського бюджету", - каже Андрій Портнов.

Юрист сказав, що має намір звернутися в правоохоронні органи за фактом ухилення від сплати податків і закликав членів "Голосу" здати мандати. Також Портнов заявив, що готовий зустрітися з Вакарчуком у прямому ефірі для того, щоб обговорити вищенаведені епізоди. Або ж обговорити, чому лідер "Океану Ельзи" за один концерт заробляє понад 100 тисяч доларів і приховує це від України, не сплачуючи жодних податків.

Також Портнов оприлюднив швейцарські рахунки та реквізити офшору Вакарчука на Британських Віргінських островах:
Krim Associates S. A.
Trident Chambers, Wickhams Cay 1,
P. O. Box 146, Road Town, Tortola, BVI
BANK: UBP IN ZURICH
SWIFT: UBPGCHZZ
IBAN: CH27 0865 7007 0B69 1278 3
NAME: Krim Associates SA
Kunden-Nr.: 007-7440145
Директор Andreas Moustras

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вакарчука кинуло в піт через незручні питання про спонсорів - "Мукає і трясе головою".

Як повідомляв Знай.uа Новосад поскаржилася, що не може прогодувати дитину на 36 тисяч.

Знай.uа писав, Кива виступив з хамською пропозицією до українок.