Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну, Офісу Президента, "Нафтогазу" та інших відомств, на якому обговорювалося питання зменшення сум у платіжках за теплопостачання.

Відео зі зборів опублікувала прес-служба ОПУ в Facebook.

"Справді дуже багато людей сказали, що зменшилася платіжка. Але є люди, які не розуміють, чому в їх області платіжка не зменшилася або зменшилася не відчутно. І ще одне питання – що з'явилося у новій квитанції, а саме нова ціна за транзит", - сказав Зеленський.

У свою чергу прем'єр Олексій Гончарук заявив, що зменшення платіжок було одним із завдань президента та уряду вдалося виконати. Зокрема, за грудень 2019 жителі України отримали від 5% до 35% менше платіжку.

Зеленський на нараді

Популярні новини зараз

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"У нас 143 підприємства в 120 містах України істотно знизили вартість послуг, тобто фактично люди отримали меншу платіжку. Але у нас є області, які не відреагували на наш сигнал і не скористалися наданим урядом інструментом. Це Чернівецька та Миколаївська області", - повідомив глава Кабміну.

За його словами, у всіх проблемних областях у січні стовідсотково будуть зменшені суми в платіжках.

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв підкреслив, що "Газпром" скоротив поставки газу в Європу. Але надлишок призвів до падіння ціни на газ на європейському ринку. Оскільки Україна імпортує газ, то її ціна є наслідком європейської ціни.

Коболєв додав, що зараз чиста ціна газу як товару на січень складе 4650 гривень. І в наступному місяці, в залежності від того, як буде коливатися європейський ринок газу, вона так само може залишатися на цьому рівні або дещо зменшиться.

Заступник голови ОПУ Юлія Ковалів вважає, що кожен споживач хоче подивитися, які тарифи в інших містах і скільки вказано в їх платіжках. Тому все слід зробити максимально прозоро, і люди будуть розуміти, куди йдуть ці гроші.

При цьому Зеленський зазначив, що уряд повинен говорити з людьми про проблеми і в якому конкретно місті їх можна спостерігати.

Нагадаємо, Гончарук розповів, що в січні і лютому люди повинні отримати знижки в платіжках за газ, як це було в грудні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський звернувся до українців і висунув вимогу.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук брудно блефував, коли подав заявку про відставку.