Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що в січні і лютому люди повинні отримати знижки в платіжках за газ, як це було в грудні. Відповідну заяву він зробив на офіційній Facebook-сторінці.

Він відзвітував, що хоча опалювальний сезон триває, але люди в грудні отримали ціну в платіжках на 30% менше і повідомив, що місцева влада повинна постаратися, щоб в січні і лютому українці платили ще менше за тепло.

"Об’єктивно зараз ціна газу нижча, ніж в аналогічний період торік. Зокрема, це результат прозорого ринкового ціноутворення. Дякую місцевій владі в тих областях, де відбулося перерахування тарифів. Ті представники на містах, які досі цього не нікого — закликаю активно долучитись до процесу", - розповів він.

Після цього на заяву Гончарука в коментарях посипалося багато критики. Українці були здивовані тим, що їм знизили ціни, адже платіжки в порівнянні з минулим роком стали більше.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Своє невдоволення з фактами про те, що вартість підвищилася українці з різних куточків країни публікували під пафосною посадою прем'єр-міністра. Вони відзначають, що є величезна різниця між заявою та реальністю.

"В приватному будинку як в минулому так і в цьому році однакове споживання газу (котел на мінімумі) але до суми за газ + ще кожен місяць 249 грн за транспортування! Все літо ще доводиться виплачувати борги за зиму! Ви, взагалі, в якій країні живете??? Висновок один: ви профан не тільки в економіці, може краще поміняти професію, локшину на вуха вішати у вас краще виходить. За це правда менше платять. Шкода тільки що прокленают все не вас , а президента", " Це неправда! Ось Вам тариф газу, якщо складно повірити зателефонуйте і запитайте! Ціна не зменшилася, ціна збільшилася!", - коментують люди.

Також українці звернули увагу на відсотки, які озвучив прем'єр-міністр і зазначили, що не бачили таких цифр навіть у грудні, незважаючи на запевнення Гончарука.

"Які 30%? Такої суми як за тепло за грудень ,ще ні разу не було. Це накинули, щоб потім економія була і отримати премії?", "Та врешті решт!!!Спустіться на землю. Ви там повністю відірвані від реальності. Є велечезна прірва між реальністю та інформацією, яку так пафосно читаєте перед камерою.", "Платіжки не знижено у м. Києві!!! Про що ви кажете? І ніякої реакції з вашої сторони, пане прем’єр-міністр", - обурюються українці.

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців і висунув вимогу.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський пояснив, чому рейтинг Зеленського "пройшов точку неповернення" і при чому тут Гончарук.

Також Знай. ua писав, що Гончарук брудно блефував, коли подав заявку про відставку.