Через промову президента України Володимира Зеленського до Дня соборності України, в якій той згадав про те, що румуни "зайняли" північну Буковину розгорівся гучний скандал. Так, румунські журналісти почали публікувати статті з критикою Зеленського.

А на це в свою чергу відреагувала журналістка Маріанна Присяжнюк і спробувала пролити світло на ситуацію в мережі Facebook.

Публікація Маріанни Присяжнюк, Facebook

"Незабаром УНР залишила Київ під натиском більшовиків, більшість території Галичини зайняли польські війська. Північну Буковину – румуни, а Закарпаття відійшло до Чехословаччини", – сказав Зеленський.

Проте на сайті президента України було опубліковано англійську версію промови Зеленського, в якій переділ територій назвали окупацією – військовим захопленням. "Northern Bucovina was occupied by Romanians" – йдеться на сайті. Пізніше фразу виправили на "Northern Bukovyna was taken by Romanians".

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Інцидент спробував пояснив посол України в Румунії Олександр Банков. За його словами, скандал розгорівся через некоректний переклад з української на англійську мову.

"Я щиро шкодую про цю неприємну ситуацію, але вона, у підсумку є результатом неправильного перекладу і необґрунтованого тлумачення", – зазначив Банков.

Нагадаємо, Олена Зеленська не стрималася в день народження президента.

Як повідомляв Знай.uа Володимиру Зеленському - 42: чим запам'ятався українцям наймолодший президент країни.

Знай.uа писав, прогнози МВФ, Brexit і кліматична криза: що обговорювали на форумі в Давосі.