Лідер партії "Рідна країна" і політик Микола Томенко висловив власну думку щодо челлендж Верховної Ради та закону про дезінформацію. Відповідний пост він розмістив в Facebook.

"Не так давно ще непрезидент Зеленський у відповідь на неадекватну реакцію одного депутата на запитання журналістів запропонував челендж #Ідітьвсраку. Після прочитання законопроекту про дезінформацію від соратників Зеленського я вирішив запропонувати журналістам продовжити цю корисну акцію вже по відношенню до ініціаторів закону про "політичну цензуру і наклеп", - пише він.

Також він назвав основні причини, чому цей закон треба називати саме так.

Томенко пояснює, що створення асоціації професійних журналістів України як єдиної структури правильних журналістів за оцінкою влади є симбіозом північнокорейської, радянсько-російської і китайської авторитарних практик.

"Кримінальна відповідальність за поширення недостовірної інформації - це інструмент боротьби як проти журналістів, політиків та й просто громадян - активних користувачів соціальних мереж. Для популярного пояснення цієї ідеї скажу, що Зеленський з 95 кварталом на Інтері та 1+1 за останні роки поширив недостовірної інформації на всі 7 років в язниці! (дивись статтю 114-2 Законопроекту, яка передбачає покарання позбавленням волі строком від 5 до 7 років за систематичне умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень вчинених організованою групою). Заборона безперешкодного відвідування приміщень суб'єктів владних повноважень - це перегляд діючих європейських норм нашого законодавства про доступ до публічної інформації... Отож, переконаний, що медіаспільнота повинна відмовитися від так званих обговорень цього законопроекту про "політичну цензуру і наклеп", а вимагати його скасування та передати ініціаторам наше ставлення до них словами Зеленського - #ідітьвсраку!", - пише він.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Нагадаємо, Томенко зазначив, як Зеленський пішов "по тонкому льоду" в законі про децентралізації.

Як повідомляв Знай. ua, Микола Томенко прокоментував місцеві вибори в Україні.

Також Знай. ua писав, що Микола Томенко обурився заявою Гончарука.