Лидер партии "Рідна країна" и политик Николай Томенко высказал собственное мнение относительно челленджа Верховной Рады и закона про дезинформацию. Соответствующий пост он разместил в Facebook.

"Не так давно ще непрезидент Зеленський у відповідь на неадекватну реакцію одного депутата на запитання журналістів запропонував челендж #Ідітьвсраку. Після прочитання законопроекту про дезінформацію від соратників Зеленського я вирішив запропонувати журналістам продовжити цю корисну акцію вже по відношенню до ініціаторів закону про "політичну цензуру і наклеп", - пишет он.

Также он назвал основные причины, почему данный закон нужно называть именно так.

Томенко поясняет, что создание ассоциации профессиональных журналистов Украины как единственной структуры правильных журналистов по оценке власти является симбиозом северокорейской, советско-российской и китайской авторитарных практик.

"Кримінальна відповідальність за поширення недостовірної інформації - це інструмент боротьби як проти журналістів, політиків та й просто громадян - активних користувачів соціальних мереж. Для популярного пояснення цієї ідеї скажу, що Зеленський з 95 кварталом на Інтері та 1+1 за останні роки поширив недостовірної інформації на всі 7 років в`язниці! (дивись статтю 114-2 Законопроекту, яка передбачає покарання позбавленням волі строком від 5 до 7 років за систематичне умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень вчинених організованою групою). Заборона безперешкодного відвідування приміщень суб`єктів владних повноважень - це перегляд діючих європейських норм нашого законодавства про доступ до публічної інформації... Отож, переконаний, що медіаспільнота повинна відмовитися від так званих обговорень цього законопроекту про "політичну цензуру і наклеп", а вимагати його скасування та передати ініціаторам наше ставлення до них словами Зеленського - #ідітьвсраку!", - пишет он.

Популярные статьи сейчас

Искать другую работу или голодать в старости: какую пенсию дадут людям с зарплатой 10 000 грн

Получили зарплату, сделали заначку и остались без денег: украинцев предупредили о неприятностях дома

Касается всех пенсионеров: ПФУ поделился важной инструкцией

Гречку, подсолнечное масло и муку будет покупать по новым ценам: сколько придется выложить

Показать еще

Напомним, Томенко указал, как Зеленский пошел "по тонкому льду" в законе о децентрализации.

Как сообщал Знай. ua, Николай Томенко прокомментировал местные выборы в Украине.

Также Знай. ua писал, что Николай Томенко возмутился заявлением Гончарука.