Міністр економіки Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook прокоментував найбільш суперечливі положення нового законопроекту про працю.

Зокрема, мова йде про можливість звільняти працівника з ініціативи роботодавця. За словами Милованова, в законопроекті вказано, що звільнення може відбуватись з ініціативи роботодавця, але ні слова про те, що не мають вказуватись причини такого рішення.

“Причинами для звільнення за ініціативою роботодавця можуть бути підстави, прописані в трудовому договорі, який підписує працівник і роботодавець під час оформлення трудових відносин”, - сказав Милованов.

Зокрема, міністр наголосив на тому, що у новому законопроекті пропонується заборонити використовувати для скорочення штату фіктивні реорганізації підприємства. Також Милованов зазначив, що у чинному законодавстві не передбачено жодної матеріальної компенсації звільненим працівникам.

Нагадуємо, що раніше Тимофій Милованов дав пояснення щодо великих зарплат, які отримують українські високопосадовці.

Популярні новини зараз

Школярів зобов’язали вчитися більше: тепер не виходитимуть з-за парт

По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на сайті Верховної Ради з’явився проект нового трудового кодексу, який також містить низку суперечливих положень.

Також портал "Знай.uа" писав, за що і на скільки будуть штрафувати роботодавців.