Український бізнесмен, журналіст і політичний експерт Андрій Пальчевський прокоментував заяву президента України про те, що в його жилах тече єврейська кров. Відповідне відео з'явилося в Facebook журналіста.

"До питання про національності президент Зеленський сміливо, в стилі сучасного керівника визнав, що в його жилах також тече єврейська кров. Здорово сказано і відповідає в принципі стану речей в нашій країні, коли насправді ніякого природного антисемітизму в українців немає, як немає і упередженості проти будь-якої іншої національності", - говорить Пальчевський.

Також журналіст зазначив, що це не перший раз, коли перша і друга особа держави не є представником титульної нації.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Наприклад, Порошенко, Гройсман. Але Зеленський перший не тільки президент, який по крові, але і який про це говорить. Попередній президент замовчував, а решта взагалі не піднімали цю тему. Смілива заява. Маленький екскурс в історію: Бенджамін Дізраелі – перший єврей-прем'єр-міністр Великобританії йшов під своїм прізвищем, його звали – Веньямин Бенджамін (Беня по-нашому) Дізраелі, що в перекладі з Ізраїлю", - розповів він.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Пальчевський пояснив, що є велика різниця між національністю, етносом і прізвищем, тому що "наші люди вірять у прізвищі".

"Я хотів би побажати, для того, щоб українці були щасливі і еліта теж перебувала завжди у спокої, щоб люди, які оточують президента, представництво титульної нації теж займало гідне місце і тоді ось цей баланс буде дотриманий і нікого не буде хвилювати, то що у нас президент єврей, вірменин чи навіть калмик, головне, щоб в душі його і грудях билося українське серце", - резюмує Пальчевський.

Нагадаємо, Пальчевський розгромив верхівку Нафтогазу після суду.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський емоційно відреагував на заяву Гончарука.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський розкритикував ситуацію з Гончаруком.