Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю, в якому відповів на багато спірних і важливі питання, в тому числі про партнерство з Трампом і ставленні до Голодомору та боротьби з корупцією. Відповідне інтерв'ю президент дав The Times of Israel.

"Я не робив нічого нелегального. У мене були телефонні переговори з президентом Сполучених Штатів. Я зробив те, що міг, як президент України, щоб мати гарні, надійні і міцні відносини з одним з наших стратегічних партнерів, Сполученими Штатами Америки", - підкреслив Зеленський.

Зеленський зазначив, що намагається зробити все можливе для того, щоб уникнути участі України в політичній ситуації США.

"Це їхня країна, і вони відносяться до своєї країни так, як їм подобається. І я не хочу, щоб вони залучали нас у справи, пов'язані з їх внутрішньою політикою", - резюмував Зеленський.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Також в інтерв'ю президент України розповів про своє ставлення до Голодомору і зазначив, що вважає його геноцидом, а не соціальною трагедією.

"Багато людей були знищені. У них відібрали багато їх будинки, землю, худобу, все у них забрали. І якщо вони не надавали свої активи, то були вбиті. Вони були розстріляні. Мільйони людей загинули. Багато країн визнали, що Голодомор — це геноцид. І я знаю, що Ізраїль розуміє це і розуміє, що Україна визнала Голокост геноцидом. Для України це не соціальна або економічна трагедія. Це геноцид. Мільйони українців були знищені", — сказав він.

Зеленський впевнений, що в світ все більше буде визнавати, що Голодомор — це величезна трагедія для України, яка фактично була винищенням українського народу.

Президент зазначив, що в Україні триває боротьба з корупцією, хоча це не так просто.

Зеленський, фото Офіс президента

"Це важко. По-перше, ми реформуємо державну прокуратуру. Кілька тисяч прокурорів, були звільнені. Кілька сотень прокурорів повинні пройти повторну кваліфікацію - близько шести місяців. Ми ввели антикорупційний суд у вересні. З цим багато проблем, як і з усім судовим процесом в Україні. Це довга битва", - говорить президент.

Нагадаємо, Зеленський влаштував колапс у столиці після прощання з "ангелами "МАУ в "Борисполі".

Як повідомляв Знай. ua, Гончарук зізнався, чим закінчився важкий розмова з Зеленським.

Також Знай. ua писав, що Зеленський відповів на незручне запитання про Путіна.