Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що операції по "усуненню" командира спецпідрозділу "Кудс" Касема Сулеймані передували дуже грубі висловлювання іранського генерала про США.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Washington Post, яке посилається на слова Трампа під час приватної вечері для спонсорів Республіканської партії у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді.

Трамп, фото Іntelligence.house

Також зазначається, що Дональд Трамп згадав про "неминучу загрозу інтересам США або чотирьом американським посольствам з боку Сулеймані, хоча раніше президент США саме так обґрунтував ліквідацію командира "Кудс". За словами американського лідера, приблизно за два тижні до спецоперації США встановили спостереження за Сулеймані, і той "говорив погані речі".

генерал Сулеймані, РБК

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

"Він говорив погані речі про нашу країну, нібито ми збираємося їх атакувати, збираємося вбити людей. Я сказав: "Послухайте, скільки ще цієї нісенітниці ми повинні вислухати?", - наводить слова Трампа з аудіозаписи The Washington Post.

Також Дональд Трамп розповів, що щохвилини стежив за операцією, перебуваючи в ситуативній кімнаті Білого Дому. На вечері Трамп описував, як йому доповідали, скільки хвилин і секунд залишалося до загибелі іракського генерала.

"Жити дві хвилини 11 секунд, сер. Вони в машині, вони в броньованому автомобілі. Сер, їм залишилося жити приблизно одну хвилину, сер. 30 секунд. Десять, дев'ять, вісім ... "І раптом-бум", - передав Трамп доповідь американських військових.

Нагадаємо, після обстрілу і аварій Трамп зустрінеться з главою Іраку: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа "Купка наркоманів і немовлят": у світ вийшла скандальна книга про Трампа.

Знай.uа писав, в мережі висміяли зарплату глави Укрпошти: крутіше за Трампа.