Сьогодні, 19 січня, від імені Палати представників США подано секретареві Сенату пробний меморандум та заяву про істотні факти під час судового розгляду справи щодо імпічменту президента США Дональда Дж. Трампа. Про це йдеться на сайті Іntelligence.house.

У стислому докладі - переконлива заява проти президента. Так, за їх заявою, президент винен у зловживанні владою та перешкоджанні Конгресу, як звинувачується у двох статтях про імпічмент.

Як викладено в короткому описі, свідчення переконливо свідчать про те, що президент Трамп корупційно здійснював свої офіційні повноваження для тиску на Україну втручання у вибори 2020 року, щоб допомогти йому перемогти у переобранні. Зловживання Президентом влади та порушення закону загрожували національній безпеці США та ставили під загрозу цілісність наших вільних та чесних виборів.

Трамп, фото з вільних джерел

Трамп намагався поставити себе вище закону і підірвав основні конституційні принципи, на яких була заснована нація. Грубе зловживання президентом влади та перешкоджання Конгресу відображає закономірність проступків та постійну загрозу нації. Як стверджують менеджери в короткому описі, "поведінка президента Трампа - це найгірший кошмар Фреймера".

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Після подання брифінгу керівники будинків Адам Шифф, Джерролд Надлер, Зої Лофгрен, Хейк Джеффріс, Вал Демінгс, Джейсон Кроун та Сильвія Гарсія видали таку спільну заяву:

Дональд Трамп, фото: slovoidilo.ua

"Справа проти президента США проста, факти незаперечні, а докази є надзвичайними: президент Трамп зловживав владою свого відомства, щоб вимагати іноземного втручання у наші вибори задля власної особистої політичної вигоди, тим самим ставивши під загрозу наш національний безпека, цілісність наших виборів і наша демократія. І коли Президент потрапив у полон, він спробував приховати це, перешкоджаючи розслідуванню Палати про його проступки. Сенатори повинні прийняти та виконати відповідальність, покладену на них Конституцією нашої Конституції та Присягами, які вони щойно взяли на себе, щоб здійснити неупереджене правосуддя. Вони повинні провести справедливий суд - справедливий до президента і справедливий до американського народу".

Нагадаємо, адміністрація Трампа "привласнила" мільярди, передбачені Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп заявив, що його правління вплинуло на зниження рівня смертності від раку в США.

Також портал Знай.uа писав, що Меланія Трамп відштовхнула Дональда прямо на публіці.