Екс-голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що до кінця нинішнього року в Україні можуть відбутись нові парламентські вибори. Про це він сказав в інтерв’ю “5 каналу”.

За словами Парубія, згідно із законодавством президент рік не має права на розпуск новообраного парламенту. І якщо в кінці липня Зеленський підпише указ про розпуск Верховної Ради, то можна встигнути призначити нові парламентські вибори.

Андрій Парубій

“Цей сценарій проговорюється серед “Слуг народу”. Все більше людей, які прийшли до Ради від “Слуги народу”, починають усвідомлювати, що процеси, які відбуваються, це не те, що обіцяли з телевізорів. Навіть комітет, в якому є більшість "Слуги народу", не підтримав зміни до Конституції, які подав Зеленський. Побачили величезні ризики, коли замість реформи децентралізації починається концентрації влади. Фракція "Слуги народу" вже не набирає самостійної більшості, змушена домовлятись з кимось. Цей процес йтиме ще швидше”. Андрій Парубій

За словами екс-спікера, обіцянки, дані під час минулої виборчої кампанії, не виконуються. А, попри намагання чинного голови Верховної Ради Дмитра Разускова захищати парламентаризм, Рада все більше перетворюється на підрозділ Офісу Президента та виконує його вказівки.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Нагадуємо, що 17 січная Разумков розкрив деталі законопроекту про референдум, доопрацювання якого наразі триває.

Як повідомляв портал "Знай.ua", голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву після новини про те, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук йде у відставку.

Також "Знай.ua" писав, що голова Верховної ради України Дмитро Разумков висловив свої співчуття родинам пасажирів і членів екіпажу українського літака, який розбився поблизу Тегерана.