Президент України Володимир Зеленський звернувся з гучною заявою до захисників Донецького аеропорту, які відзначають День пам’яті "кіборгів". Так, він заявив, що ці військові справжні герої України. Відповідний допис він опублікував на власній Facebook-сторінці.

Зауважимо, що 16 січня, в державі відзначають День пам’яті "кіборгів", які з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, захищали Донецький аеропорт. В результаті цього загинуло близько двох сотень українських військових та близько 440 зазнали поранень.

Зеленський, фото з вільних джерел

"У незламності, хоробрості, героїзму та надлюдських зусиль українського воїнства є ім’я – "кіборги". Ви – живі й полеглі – справжні легенди і найкращий приклад для тих, хто коли-небудь боронитиме Україну. Кожен знає, що "кіборг" – це не персонаж комп’ютерної гри чи американського блокбастера, а наш, український воїн-герой", - написав лідер України.

Окрім цього, Зеленський додав, що окупантам більше не бачити жодного клаптика української землі:

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Ви встояли там, де не витримав бетон, і навіть ворог визнав вашу незламність. Дві сотні "кіборгів" заплатили життям за свій подвиг і за те, щоб довести: ми не віддамо жодного клаптика української землі. Герої не вмирають!".

Скріншот допису

Нагадаємо, що на сайті президента розмістили петицію з вимогою, щоб Володимир Зеленський скасував посаду та права Уповноваженого із захисту державної мови.

Як повідомляв портал Знай.ua, політичний оглядач Олександр Фомін показав, як нова влада на чолі з Зеленським ″поцупила″ формулу обміну полоненими в Медведчука і цинічно обдурює українців.

Також портал Знай.ua писав, що поїздка в Оман - далеко не перший "відпустку" Зеленського за пів року його президентства.