У НАБУ на ім'я його керівника Артема Ситника подано депутатське звернення про декларування завідомо недостовірних даних нардепом Остапом Еднаком, пише Politeka.

В тексті звернення від нардепа Романа Іванісова зазначено, що йому надійшла інформація про те, що в 2017 Єднак вніс у декларацію недостовірні дані. При цьому він же на сьогодні бере участь у конкурсі на посаду першого заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України.

У зверненні йдеться, що Єднак "забув" внести в декларацію, як дохід, суму у розмірі 1 млн. 22 тис. 857 гривень (що становить 37 755 доларів).

Також нардеп не вказав у декларації суми компенсацій, отриманих від приймаючих сторін внаслідок його закордонних відряджень. У травні з робочим візитом побував у Литві, у червні - у Франції, а в грудні 2017 року - в США.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

"На нашу думку, порушення було зроблено свідомо. Так як Єднак неодноразово виступав у ЗМІ з роз'ясненнями щодо порядку та правил заповнення декларації, а також одним з перших серед народних обранців подав декларацію...", - йдеться в тексті звернення.

Крім того, Єднак та члени його сім'ї у розділі "Цінні папери" не вказали вартість цінних паперів за договорами купівлі-продажу майнових прав на квартиру, інформація про яку позначено в його декларації за 2017 рік.

Що стосується нерухомості, то в вищезгаданої декларації відсутні дані про квартирах, будинках чи кімнатах, які використовувалися б Еднаком і його сім'єю для проживання.

Іванісов підсумував, що на його думку, ці відомості підпадають під ознаки кримінального правопорушення, визначені статтею 366 КК України. Слідуючи з цього, від голови НАБУ Артема Ситника вимагають перевірити наведені у зверненні факти.

Нагадаємо, у НАПК оприлюднили декларацію президента.

Як повідомляв Знай. ua, журналіст з'ясував, де насправді відпочивав Баканов.

Також Знай. ua писав, що таємна поїздка Зеленського Оман зруйнувала репутацію "чесного".