Політолог Юрій Романенко із шеф-редактором портала Хвиля Тарасом Загородним вважають правильним те, що президент Володимир Зеленський обережно коментує звинувачення у бік Ірану за причетність до катастрофи українського літака у Тегерана, поки не надані докази, пише Хвиля.

Про це йдеться у повідомленні в Facebook.

"Зеленський правильно робить, що мовчить. Краще отримати максимально інформації з Ірану, щоб правильно скласти картинку. Чим йти в чиємусь фарватері. Особливо коли в цьому фарватері повно чужих інтересів", - зазначає Романенко.

За його словами, президентові не треба поспішати робити висновки і гучні заяви про катастрофу літака української авіакомпанії МАУ на території Ірану.

Популярні новини зараз

Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На його думку, спершу необхідно зрозуміти, що стало причиною авіакатастрофи: випадково випущена ракета іранськими силами ППО, технічна несправність Боїнга або навмисні дії, під час яких "український літак розіграли в рамках великої гри на карті Близького Сходу".

Романенко вважає, що всі версії необхідно оцінювати з урахуванням мотивів тих, хто їх озвучує.

Юрій Романенко, скріншот із відео

Тарас Загородний вважає, що неякісне відео нібито ракетного пострілу з української Боїнгу не можна розцінювати як стовідсотковий доказ.

"Обережну позицію Зеленського щодо звинувачень Ірану вважаю правильною. Не треба влазити в розборки США і Ірану", - написав експерт у Facebook.

За його словами, при наявності знімків із супутників їх необхідно оприлюднити.

Нагадаємо, Романенко виніс урок для українців з авіакатастрофи в Ірані: "Безглуздість наших правителів визначає наш сьогоднішній стан".

Як повідомляв Знай.uа Подоляк показав, де оступився Зеленський в Омані: "На цьому погорів Порошенко".

Знай.uа писав, Романенко показав Зеленському наслідки пожеж в Австралії: "Не до Оману...".