Стало відомо, у яку суму українським платникам податків обходиться утримання одного солдата Збройних сил, повідомляє телеканал “24”.

Як повідомляється, на утримання одного українського військовослужбовця у минулому році було витрачено 12 тисяч доларів. Це більше в півтора рази, ніж у минулому році, але значно менше, ніж в інших країнах світу.

воїни ЗСУ

Зокрема, в США утримання одного солдата коштує платникам податків понад півмільйона доларів на рік, для польських платників податків — 100 тисяч доларів на рік. Навіть в Албанії на армію витрачають більше — утримання одного солдата албанської армії коштує 12 мільйонів доларів на рік.

Варто відзначити, що у 2018 році військовий бюджет України сягнув рекордної позначки — 86 мільярдів гривень. Для порівняння — у 2013 році ця сума становила лише 19 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Нагадуємо, що в цьому році планується закупити нові тренажери та мультимедійні комплекси для тренування військових.

Як повідомляв Знай.uа, українцям показали обличчя полеглих за свободу і мир героїв: країна в неоплатному боргу перед ними.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі, в зоні проведення ООС, в перший день нового року помер український військовий Юрій Сергеєв з позивним Гудвін.