Посол України в Польщі нагадав про інформаційні атаки Росії на Україну і зазначив, що Польща не зобов'язана нічого пояснювати. Він підкреслив, що Україна солідарна з Польщею, яка зазнала інформаційної атаки Росії в питаннях історії.

Відповідно заяву посол України в Польщі Андрій Дещиця зробив у Twitter.

"В останні роки Україна дізналася ціну російської пропаганди, маніпуляцій і агресії. Спроби приховати свої злочини і перекласти провину на жертв - це досі класична схема Кремля. Польща не має нічого пояснювати: світ знає, на чиєму боці правда. Ми солідарні з Польщею!", - написав Дещиця.

На прес-конференції в грудні президент РФ Володимир Путін зробив скандальну заяву і сказав, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а просто ввів туди свої війська, так як влада вже не контролювала ситуацію. Він повідомив також, що Польща сама була агресором і захопила восени 1938 року частина Чехословаччини.

Популярні новини зараз

Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками

Повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги

По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

Показати ще

МЗС Польщі висловило протест з приводу заяв Путіна і його спроби переписати історію, і виправдати сталінський тоталітаризм. Згодом міністерство був викликаний посол РФ Андрєєв, де йому виразили протест з приводу заяв президента РФ.

Нагадаємо, Зеленський з Путіним вирішили долю Донбасу одним дзвінком.

Як повідомляв Знай. ua, Путін "відрікся" від крісла глави Кремля.

Також Знай. ua писав, що викрито підступний план Путіна по українським землям.