Електровелосипед Stout, який президентові України Володимиру Зеленському подарувала лідер Естонії Керсті Кальюлайд, варто 2490 євро. При цьому електровелосипед мера Києва Віталія Кличка GoCycle G2 коштує $4200.

Відомо, що подарунок президента Естонії є однією з кращих марок свого класу. Він виготовлений компанією Ampler Bikes, штаб-квартира якої розташована в Берліні.

Діапазон використання без підзарядки в залежності від місцевості становить 45-100 км. Мотор розрахований на потужність 250 Вт, що в сумі дає 48 кінських сил.

Володимир Зеленський, Офіс президента

Також електровелосипед можна підключити до смартфону і так змінити налаштування двигуна. У нього є два ліхтаря спереду і один ззаду. Для повної зарядки йому потрібно 2,5 години.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Електровелосипед спеціально для президента України прикрасили написом To President of Ukraine H. E. Mr.. Volodymyr Zelenskiy.

Володимир Зеленський, Офіс президента

Подарунок Володимиру Зеленському доведеться занести в свою декларацію за правилами українського законодавства. Адже якщо негрошовий подарунок має більшу вартість, ніж 5 прожиткових мінімумів.

Проте швидше за все Зеленський не буде його вносити в декларацію, але і користуватися ним не зможе, так як процес обміну подарунками відбувався між главами країн в рамках протоколу зустрічі і велосипед відправиться в музей подарунків прездента.

Віталій Кличко, фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Нагадаємо, Кличко примчав розбиратися з терористом на "лісапед", українці вмирають зі сміху.

Як повідомляв Знай. ua, президент Естонії подарувала Зеленському головний атрибут серіалу "Слуга народу"

Також Знай. ua писав, що Шварценеггера засікли з Гретою Тунберг за незвичним заняттям.