Відомий український журналіст Ігор Лєсєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловив думку про дії голови Нафтогазу України Андрія Коболєва. Як відомо, раніше Україна виграла в європейському суді позов проти російського Газпрому на три мільярди доларів. Коболєв тут же виписав собі 261 мільйон гривень премії, хоча гроші від Газпрому ще не надійшли в українську казну.

"Нафтогаз" носиться з виграшними трьома ярдами зелені у Газпрому. І це, дійсно, була сильна позиція перед газовими переговорами. Але це саме позиція для розміну. Але хто веде переговори від України? Коболєв. Чоловік, який вже вкрав у нас всіх 45 мільйонів доларів. А злодійство назвав премією. І прив'язав це злодійство до невиплачених Газпромом бабосів", - говорить Лєсєв.

Андрій Коболєв, Уніан

Журналіст каже, мовляв, очевидно ж, що платити такі гроші Газпрому невигідно. Хоча рано чи пізно настане момент, коли все ж доведеться заплатити. "Але тут ще працює інша арифметика. І інша комплексна картинка. Адже це не лотерея. Не випадковий скарб. Не спадщина. Це вибивання бабла, яке потім буде відхаркуватися. Транзит газу з росіянами дає нам +/- 3 ярди зелені в рік. Довгостроковий контракт – це вже 30-ка. На багато років вперед. Гарантована тридцятка. Не плюшеві фантазії про 50 ярдів інвестицій від нетрадиційного Гончарука. А справжні гроші", - говорить він.

Ігор Лєсєв, Хейзер

Популярні новини зараз

Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Показати ще

Лєсєв не вважає, що від мільярдів Газпрому потрібно відмовитися, але це хороший інструмент для торгу з ним. І потрібно використовувати цей інструмент, знаючи, що Росія активно будує обхідні шляхопроводи. "Тобто, переговорна позиція України ВЖЕ не гнучка. Україна завчасно не обговорює можливість повної/часткової відмови від судових позовів до "Газпрому" в обмін на якісь інші профіти. Бо відмова від цього – це неодмінне повернення Коболєвим і Ко вкрадених грошей", - зазначив Лєсєв.

Нагадаємо, Ігор Лєсєв застеріг українців від фатальних помилок.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що Лєсєв різко прокоментував скандали в партії "Слуга народу".

Також портал "Знай.иа" писав, що Ігор Лєсєв показав виворіт головних провалів команди Зеленського.