Український письменник і журналіст Ігор Лесев повідомив про звороті обміну полоненими з Росією. Про це він розповів в межах своєї передачі "Недобрий вечір" на YouTube.

"Крокодилячі сльози. Бачили видосики, як рятують на дорогах кошенят? І десятки коментарів внизу. Ах, який молодчинка, мі-мі-мишичка! Але ми ж їздимо по дорогах. Кожен день трупи собак та котів. І всім насрати. Це приклад банальної маніпуляції. Ось як з повернутими полоненими. Крім рідних і близьких до них нікому діла не було. До них і зараз то справи немає. Вони інтер'єри піару", - каже ведучий.

Лесев назвав їх фонової меблями для політиків і черговим приводом виставити фото в Instagram між знімками відпочинку на Мальдівах і відкриття громадського туалету.

Ведучий визнає, що все це звучить дуже цинічно, але стверджує, що все так і є.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий дорожній знак: що він означає

Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."

Показати ще

"Піаряться всі. Навіть Порошенко, який відправив людей на забій. А тепер розповідає, що завдяки йому вони звільнені. І це, до речі, чиста правда. Якби Порошенко не відправив моряків в Керч, ніхто б їх зараз і не звільняв", - міркує Лесев.

Ведучий вважає, що звільнення полонених – це зовсім не прорив, як вважають багато хто, а безвихідь, яка чекає попереду. Тобто розведення військ і обмін полоненими вже стали реальністю, а от далі буде лише повне нерозуміння.

"Це коли один хоче трахатись з дівчинкою, а інший з хлопчиком. А нам пропонують це поєднати. Нам кажуть – Мінські угоди безальтернативні. І тут же доповнюють – але ми проти особливого статусу Донбасу. Уточнюю. Це говорять одні і ті ж люди. Це як бути вегетаріанцем, а м'ясо є тільки по середах", - розповідає ведучий.

Також він зазначив, що насправді Мінські угоди – це 13 пунктів, які помістилися на 1,5 сторінках тексту. Однак, складається враження, що їх взагалі ніхто не читав.

"Давайте прямо. Мінські угоди передбачають лише одне. Створення союзної держави України і Донбасу. Саме це за фактом передбачає особливий статус. У світі було кілька союзних держав. Чехо-Словаччина. Саме так, через дефіс. Сербія і Чорногорія. Колись навіть Єгипет і Сирія створили спільну державу. Але у цих держав не було окремих мілітарних формувань. І найголовніше. За підсумком вони всі розпалися", - сказав Лесев.

Письменник вважає, що запропонований формат повернення Донбасу просто неможливий. І підсумком стане неминуче відділення Донбасу.

"І прочитайте просто для себе текст Мінських угод. Щоб тільки зрозуміти одну очевидну річ. Їх неможливо реалізувати. До побачення, сподіваюся і у нас з вами настане добрий вечір!" - резюмував Лесев.

Нагадаємо, Лесев пояснив, чому Аваков - це зрада.

Як повідомляв Знай. ua, Лесев жорстко "попрощався" з Кличком.

Також Знай. ua писав, що Лесев вказав Зеленському на головні помилки з Донбасом.